תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:פיטורים בלתי חוקיים
ערכים נבחרים מתוך: חשבפדיה
דף הבית > רשימת תוצאות חיפוש > מאגר:משולב, מילות מפתח:פיטורים בלתי חוקיים
תוצאות
מציג 46 - 60 / מתוך 179 תוצאות חיפוש
הצג:
תוצאות לדף
אזורי נצרתעב ****/** בית הדין פסק פיצוי בגובה 100,000 ש"ח לעובד, שפוטר בשל היעדרותו עקב המלחמה התובע, עבד כמנהל אחזקה במפעל החל מחודש ספטמבר 1995. בחודש פברואר 2006, רכשה נתבעת 1 את המפעל והתובע, יחד עם שאר העובדים, המשיך להיות מועסק בה באמצעות נתבעת 2 - חברת כח אדם. ביום 4.4.06 חתם התובע על חוזה העסקה לתקופה בת 6 חודשים, שתחילתו ביום 27.2.06, ואשר בסופו הייתה כוונה להעביר את כלל העובדים מחברת כח האדם לנתבעת 1. התובע חתם על החוזה הנ"ל לאחר שקיבל את יתרת הזכויות המגיעות לו לרבות פדיון חופשה, דמי הבראה ופיצויי פיטורים. באשר לנסיבות סיום העבודה, טען התובע כי הוא נעדר מעבודתו לשבועיים בשל מחלה ובטרם הספיק לחזור אליה, פרצה מלחמת לבנון השנייה. בהתאם להנחיות פיקוד העורף הוא לא יכל לחזור לביתו בקריית שמונה והוא אף לא עבד בכל תקופת המלחמה. ביום 1.8.06, תוך כדי תקופת היעדרותו מהעבודה, ניתקה הנתבעת 1 את מכשיר טלפון הנייד שהיה ברשותו ומיד בתום המלחמה, משחזר התובע לעבודתו הודיע לו סמנכ"ל התפעול על פיטוריו לאלתר ועל אכזבתו כי לא נתן מענה לנתבעת בתקופת המלחמה. מכאן התביעה דנן, לביטול הפיטורים פסיקת מלוא השכר שהיה זכאי לו התובע מיום סיום ההעסקה ועד למועד החזרתו, פסיקת פיצויים ללא הוכחת נזק בהתאם לשיקול דעת בית הדין וכן פיצוי על עוגמת הנפש שנגרמה לו בעקבות פיטוריו הלא חוקיים ובהעדר שימוע כדין. הנתבעת טענה כי היא לא מעבידתו של התובע, אשר חתום על חוזה עם חברת כח האדם, שהוגבל לששה חודשים בלבד. לטענת הנתבעת, לא ההיעדרות מהעבודה הביאה להפסקת יחסי העבודה אלא העובדה שהחוזה בא לידי סיום.
תחום: פסיקה
עמודים:18
אזורי נצרת
אזורי ת"אבשא ***/** בית הדין ביטל פיטורי עובדת משרד ממשלתי העוברת טיפולי פוריות המבקשת הועסקה ע"י המשיבים, משרד הקליטה ומשרד החוץ, בתפקיד מנהלת "הבית הישראלי" בעיר מיאמי שבארה"ב. המבקשת רצתה לצאת לחל"ת ופנתה בעניין לקונסול. טרם שליחת הבקשה לחל"ת, התייעצה המבקשת עם מנהלת ענף תושבים חוזרים במשיב 1 (להלן: סבן), והודיעה לה כי עליה לעבור טיפולי פוריות בארץ. לשאלת המבקשת, הודיעה לה סבן כי אין צורך לפרט בבקשה את הסיבה. לאחר שליחתה, הודיעו המשיבים למבקשת כי אין באפשרותם להיעתר לבקשה ושבועיים לאחר מכן קיבלה המבקשת מכתב ארש הודיע, כי נשקלת האפשרות לסיים את העסקתה בשל תפקודה הלקוי. המבקשת הגיעה לארץ והחלה לעבור טיפולי פוריות והמשיבים הגישו בקשה לפיטוריה לממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת אשר נדחתה. נקבע, כי קיים קשר ישיר בין הפיטורים לבין טיפולי הפוריות אותם עוברת המבקשת. בהתאם, פנתה המבקשת אל הקונסול וביקשה לדעת מתי עליה לשוב לעבודתה. לטענתה, הודיעו לה המשיבים, כי אין לה לאן לחזור עד אשר יסתיים ההליך. עוד נאמר לה ע"י הקונסול, שכבר מועסקת מישהי אחרת במקומה מזה זמן. כחודש ומחצה לאחר מכן הודיעו המשיבים למבקשת כי אי הגעתה לעבודה מהווה התפטרות. מכאן הבקשה דנן להורות על החזרתה המיידית של המבקשת לעבודתה או לחלופין ליתן צו האוסר על המשיבים לפטר את המבקשת.
תחום: פסיקה
עמודים:16
אזורי ת"א
אזורי נצרתבשא ****/** החוק אינו מקנה לעובדת בהריון חסינות מוחלטת מפני פיטורים, ובלבד שהפיטורים אינם קשורים להריון בית הדין קבע, כי ההגנה הניתנת לעובדת נגד פיטוריה "בקשר להריונה" היא אבסולוטית, אותה אף השר אינו רשאי לשלול על ידי מתן היתר פיטורים. אולם, השר רשאי להתיר פיטורים במקרה בו העובדת מפוטרת, מסיבות שאינן הריונה או בקשר להריונה, ולגביהם הגנת החוק אינה אבסולוטית, אלא מסויגת בלבד. החוק אינו מקנה לעובדת המצויה בהריון חסינות כללית, גורפת ומוחלטת מפני פיטורים בתקופת הריונה, כל אימת שאלה אינם נובעים מההיריון, ואין בו כדי להעניק עדיפות במקרה שכזה על פני עובדת, שכישוריה, הכשרתה, התאמתה או עמידתה בקריטריונים רלוונטיים, שנקבעו כדין ובסבירות ע"י המעביד עפ"י צרכיו, עולים על אלה שלה. בית הדין דחה את התביעה וקבע, כי לא נמצא כל פגם בהתנהלות משרד החינוך, בנוגע לסיום העסקת העובדת, וכן לא נמצא כל פגם בהחלטת הממונה, להתיר את הפסקת העסקתה של העובדת (עב 2127/07 נהירה חליחל הייב נ' מדינת ישראל - משרד החינוך, התרבות והספורט ואח', מיום 23.1.2008).
תחום: פסיקה
עמודים:16
אזורי נצרת
אזורי חיפהעב ****/** לממונה על חוק עבודת נשים מוקנה שיקול דעת, שלא להתיר פיטורי עובדת בהריון, גם אם שוכנעה, כי הפיטורים אינם קשורים להריון התובעת הנה עמותה העוסקת בלימודי ניהול למשתלמים מחו"ל. הנתבעת עבדה אצל התובעת במחלקה הספרדית ותפקידה כלל, בין היתר, גיוס משתלמים דוברי ספרדית ממדינות אמריקה הלטינית. לטענת התובעת במהלך התקופה שבין 2005-2002 חלה ירידה דרסטית במספר המשתתפים בהשתלמויות במחלקה הספרדית, ואף בהשוואה למחלקות אחרות, והדבר נבע מתפקוד לקוי של הנתבעת וחרף מאמציה והבטחותיה של הנתבעת כי המצב ישתפר. מה שהוביל, בסופו של יום, למשבר אמון בין מנכ"ל התובעת לבין הנתבעת. בנסיבות שנוצרו היה ברור כי לא ניתן להמשיך בהעסקת הנתבעת. ביום 22.12.05 קרא מנכ"ל התובעת לנתבעת והודיע לה על פיטוריה. בתגובה הודיעה הנתבעת כי היא בהריון וכי "לא ניתן לפטרה". משכך, פנתה התובעת אל הממונה על חוק עבודת נשים בבקשה להתיר את פיטוריה של הנתבעת בשל חוסר שביעות רצון המעביד מתוצאות עבודתה וחוסר אמון. לאחר בירור שהתקיים אצל הממונה הוחל שלא ליתן היתר לפיטורי הנתבעת. מכאן, התביעה דנן.
תחום: פסיקה
עמודים:14
אזורי חיפה
תחום: פסיקה
עמודים:5
אזורי ב"ש
תחום: פסיקה
עמודים:8
אזורי י-ם
07/08/2007 |
תחום: דברי הסבר
עמודים:1
23/07/2007 |
תחום: דברי הסבר
עמודים:1
מציג 46 - 60 / מתוך 179 תוצאות חיפוש

למענה מיידי, כנסו לאינפוקליק - מחוללים בדיני עבודה

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
חוזרים
סוגיות בדיני עבודה
מאמרים
הסכמים קיבוציים
מחשבונים וטבלאות
טפסים
חוזים והסכמים
תקשיר
הודעות נש"מ
דברי הסבר


נא להזין לפחות שדה אחד!