תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:הפקדה לגמל
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
אזורי ת"אעב ****/**
בעל מניות חויב לשלם מכיסו הפרשות סוציאליות לעובד
בית הדין חייב בעל מניות באופן אישי, בתשלום סכומים המגיעים לעובד לשעבר בחברה שבבעלותו, ובכלל זה פיצויי פיטורין ופיצוי בגין אי ביצוע הפרשות לגמל. בית הדין ציין, כי אחריות המעסיק אמורה לבוא לידי ביטוי בניהול ענייני העסק, לא רק מנקודת מבט של האינטרסים שלו עצמו, אלא גם תוך ראיית עניינם של העובדים התלויים בו. הקלות בה בעלי עסקים מקימים מיזם עסקי, ולימים סוגרים את עסקיהם, תוך שהם מעמידים את עובדיהם אל מול שוקת שבורה, היא בלתי נסבלת ובלתי ראויה. בנסיבות המתאימות, ראוי, כי בית הדין יצא להגנת העובדים, ירים את מסך ההתאגדות, ויחשוף את הגורם הכלכלי האמיתי המסתתר מאחורי המסך (עב 6837/03 חיים גפן נ' בתי מלון מאוחדים ואח', מיום 11.10.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:20
אזורי ת"א
אזורי ב"שעב ****/**
מעביד חויב לפצות עובד, בגין אי הפרשת כספים לקופת גמל, גם עבור חלקו של העובד, כאשר סוכם עם העובד על שכר נטו, המגלם בתוכו גם הפרשות סוציאליות
בית הדין ציין, כי בתביעה לתשלום פיצוי ממעביד, עקב אי העברת תשלומים שוטפים לקופת גמל, יש לברר תחילה אם ניתן ללכת בדרך המלך ולשלם את חוב תשלומם לקופת הגמל. רק אם מתברר כי הדרך האמורה אינה ישימה יובאו בפני בית הדין ההוכחות הנדרשות על הנזק שנגרם לעובד עקב אי העברת התשלומים. מלשון הסכם העבודה ניתן ללמוד, כי על המעבידה לשאת בנוסף לשכר הנטו המוסכם, בתשלום הזכויות הסוציאליות בשיעורים שפורטו בהסכם בנוסף לתשלומי החובה המגולמים. לפיכך, על המעבידה לפצות את העובד גם בגין חלקו בשיעור ההפרשות לפוליסת ביטוח המנהלים ולקרן ההשתלמות (עב 1816/06 ועקנין יהודה נ' נווה ב.ב. פרוייקטים בע"מ, מיום 4.11.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:18
אזורי ב"ש
אזורי חיפהעב ****/**
כאשר תקופת העסקתו של עובד הינה לזמן קצוב, אך קיים נוהג במקום העבודה שמאפשר הארכה, יש לקיים את חובת השימוע לפני סיום העסקה
זכות השימוע, היא זכותו של העובד לדעת מהן הטענות המועלות כלפיו, ולהשמיע את טענותיו בפני הגורם, שאמור להחליט על פיטוריו ולנסות לשכנעו להחליט אחרת. זכות הטיעון עומדת לעובד במלוא הדרה, כלפי המעסיק הפרטי, בה במידה שעומדת היא לו כלפי המעסיק הציבורי. עם זאת, לעניין הזכות להודעה מוקדמת, אף אם לפי קביעת המעביד תקופת העסקתם של עובדים ארעיים מוגבלת מראש למספר שנים, היינו, הוסכם בין הצדדים מלכתחילה על הסכם לתקופה קצובה, הרי, שהנטל להראות, כי אמנם נכרת הסכם שכזה, מוטל על זה הטוען לכך. כאשר לא הוכח, שנחתם בין הצדדים הסכם לתקופה קצובה, ומהי התקופה, יש ליתן הודעה מוקדמת לעובד זה לפני הפיטורים, שכן לו לא יינתן, יראו זאת כפיטורים שלא כדין (עב 2486/05 תורג'מן שלומי נ' חברת חשמל לישראל בע"מ, מיום 5.11.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:38
אזורי חיפה
11/11/2007 |
כב' השופטת ורד שפר, נשיאהנציג ציבור (עובדים) מר יוסף לוי , נציג ציבור (מעבידים) מר שמריהו ברט ,
אזורי נצרתעב ****/**
לא יינתן תוקף לויתור על זכות במסגרת חתימה על "כתב ויתור", כאשר לא היתה ידיעה על קיום הזכות
בית הדין חזר על הפסיקה, לפיה עצם החתימה על כתב ויתור אינה מונעת מהעובד לפנות לערכאות בטענות שונות, דוגמת פגם שנפל ברצון החותם או פגם בכריתתו של החוזה. בין הנסיבות, שנמנו בפסיקה לשלילת תוקפו של ויתור, שנעשה על ידי עובד, מנוי המקרה בו העובד ויתר לכאורה על זכויותיו, מבלי שידע על חלק מהן, המגיעות לו כדין. בית הדין חזר והדגיש, כי על מנת, שינתן תוקף לכתב ויתור, על העובד לוותר על זכויות הידועות לו מראש, וכי נמסר לעובד לפני חתימתו על כתב הסילוק חשבון ברור ומובן של הסכומים שקיבל. כמו כן, על כתב הסילוק להיות ברור וחד משמעי (עב 1229/04 פלונית נ' א.כפיר אחזקות בע"מ ואח', מיום 11.11.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי נצרת
02/12/2007 |
עו"ד ורו"ח קובי שטיינמץ
תחום: סוגיות בדיני עבודה
תחום: הסכמים קיבוציים
תחום: חוזרים
אזורי ב"שדמ ****/**
אי תשלום לקופת גמל בהתאם לצו ההרחבה החל על הצדדים מהווה עילה להתפטרות בדין פיטורים
במקרה הנדון חלה חובה על המעבידה להפריש לקופת גמל מכוח הוראות צו ההרחבה, החל על יחסי העבודה בין הצדדים. בית הדין קבע, כי העובד אכן הוכיח, שהתפטר גם בשל אי הפרשות לקופת גמל. אי ההפרשה מהווה עילה המזכה את העובד להתפטר בדין פיטורים המזכה אותו בפיצויי פיטורים (דמ 2250/07 לוזון לירן נ' סער שמירה ושירותים (1986) בע"מ, מיום 5.5.2008).
תחום: פסיקה
עמודים:10
אזורי ב"ש
05/05/2008 |
עו"ד ורו"ח שמוליק הירשפלד , יועץ מס קובי יתח
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:1
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף