תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, קטגוריות:יחסי עובד מעסיק
ערכים נבחרים מתוך: חשבפדיה
דף הבית > רשימת תוצאות חיפוש > מאגר:משולב, קטגוריות:יחסי עובד מעסיק
תוצאות
מציג 91 - 105 / מתוך 393 תוצאות חיפוש
הצג:
תוצאות לדף
ארציעע *****-**-** עובד שאינו עובד חודשי אינו זכאי לתשלום ימי חג החלים בימים שאינם ימי עבודתו העובדות, אשר הועסקו בשכר שעתי אצל המעסיקה, הגישו תביעה לתשלום זכויות סוציאליות, בין היתר, לדמי חגים. ביה"ד האזורי קבע, כי יש לבחון קיומה של זכאות לדמי חגים לגבי כל חג וחג, בשים לב להוראות צו ההרחבה ויתר נסיבות העניין. ביה"ד הארצי קבע, כי צו ההרחבה נועד להשוות את מצבם של העובדים היומיים לעובדים החודשיים, שאינם מפסידים שכר מקום שבו הם נעדרים מיום עבודה בשל חג שחל בו. על מנת להשיג תוצאה זו קובע צו ההרחבה את חובת תשלום דמי החג לעובדים שאינם עובדים חודשיים, וקובע כי עובד שאינו חודשי אינו זכאי לימי חג "החלים בשבת", שכן ממילא אותו עובד אינו עובד ביום שבת. לאור האמור נקבע, כי עובד המפסיד יום עבודה בשל חג מבין תשעת החגים הנקובים בצו ההרחבה, זכאי לתשלום דמי חגים בגין החג. ביה"ד הארצי קיבל את ערעור המעסיקה ביחס לדמי חגים, לפדיון חופשה והפרשי גמול ניהול, וקבע, כי העובדות ישלמו למעסיקה הוצאות משפט בסך של 1,000 ₪.
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
אזורי ת"אסעש *****-**-** סירוב מעסיק להפחתת שעות עבודה עקב יציאת העובד ללימודים אינה אפליה העובד התחיל ללמוד לתואר של הנדסאי חשמל ועקב כך ביקש מהמעסיקה להשתחרר מתורנויות של ימי שישי בשל לימודיו. המעסיקה סירבה ובמקביל ניכתה כספים משכרו החודשי של העובד בשל היעדרותו בימי שישי. נקבע כי עובד איננו יכול לקבוע בעבור מעסיקו כי הוא איננו מגיע באופן קבוע ביום עבודה שיגרתי. זוהי הפרת משמעת חמורה כיוון שאין מחלוקת כי המעסיקה לא הסכימה שהעובד ייעדר בימי שישי. לכן עמדה למעסיקה הזכות לפטר את העובד. זכותה של המעסיקה שלא לאשר לימודים בעבור העובד ולאשר במקביל לטכנאים אחרים, אין בכך משום אפליה, כל עוד לא הוכח כי המעשה נעשה בשל אפליה, ממניעים שונים המופיעים בחוק ומשיקולים זרים. זאת ועוד, למעסיק עומדת הזכות כי בשל שיקולים כלכליים וארגוניים לאשר לעובד לצאת ללימודים ולעובד אחר לא לאשר. למעט חצי השעה הראשונה של יום שישי שהיא שעה רגילה, שאר שעות העבודה שעבד העובד ביום שישי היו שעות נוספות. לא ניתן לנכות (משכרו של עובד חודשי) שעות נוספות בגין היעדרות בשונה משעות רגילות, שאותן ניתן לנכות בגין היעדרות. על כן, חויבה המעסיקה להשיב לעובד ניכויים שביצעה משכרו החודשי בגין היעדרויות בימי שישי.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
ארציעע *****-**-** ביצוע עבירות משמעת ושלילת כשירות למשגיח כשרות מהווים סיום יחסי עבודה ללא זכאות לתשלום פיצויי פיטורים העובד עבד במאפייה כנאמן כשרות מטעם העדה החרדית. לאחר כשבע שנים הסתיימו יחסי העבודה והעובד תבע ודרש תשלום פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות. ביה"ד הארצי קבע כי קביעותיו העובדתיות של ביה"ד האזורי בנוגע לסיום יחסי העבודה נתמכות בכלל חומר הראיות לכן אין עילה להתערב בהן והעובד אינו זכאי לפיצויי פיטורים או חלף הודעה מוקדמת בהתחשב בעבירות משמעת חמורות אותם ביצע. התקבלה טענת המעסיקים לפיה העובד אינו זכאי לפיצויי פיטורים הואיל וסיים עבודתו לאחר פקיעת כשירותו כנאמן כשרות ע"י בד"ץ העדה החרדית ולא ע"י המאפיה. בנוסף, התרשל העובד בתפקידו כמשגיח כשרות, לא ביצע הוראות ואף ישן במהלך העבודה וגרם לעיכוב בעבודה במפעל. נקבע כי סיום העבודה נבע מעבירות משמעת שביצע העובד אשר לא אפשרו את המשך העסקה ולפיכך אין העובד זכאי לפיצויי פיטורים או לחלף הודעה מוקדמת.
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
ארציעפ *****-**-** ניהול פנקס חופשה שנתית יכול להתנהל גם באמצעים אחרים שהמעסיק מחויב לנהל מכוח חוק מעסיקה אשר הוגש נגדה כתב אישום, בעקבות בקשתה להישפט, הואשמה בגין אי מסירת הודעה לעובד, אי מתן חופשה שנתית ותשלומה וכן בגין אי ניהול פנקס חופשה שנתית. בית הדין האזורי לעבודה זיכה בצורה חלקית את המעסיקה בגין אי מסירת הודעה לעובד ביחס לחלק מהעובדות וזיכה אותה בגין העבירות של אי מתן חופשה שנתית. עם זאת, בית הדין הרשיע את המעסיקה בעבירה של אי ניהול פנקס חופשה שנתית והטיל עליה קנס בסך של 35,000 ש"ח ומכאן הערעור. בית הדין הארצי לעבודה זיכה את המעסיקה מעבירה של אי ניהול פנקס חופשה שנתית וקבע כי ישנה חובה לבצע רישום חופשה שנתית לכל עובד וכי חובת הרישום אינה חייבת להיות בפנקס אלא יכולה להיות מרוכזת בכרטיסיה ו/או בכל רישום סדיר אחר כגון: פנקסי שכר ותלושי שכר. לעניין אי מסירת הודעה לעובד נקבע, שלא הוכח כי התקיימו נסיבות המצדיקות את התערבותו של בית הדין הארצי לעבודה ולפיכך הרשעתה של המעסיקה בדבר אי מסירת הודעה לעובד בגין שתי עובדות בלבד נותרה על כנה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
ארציעע ****-**-** נדחה ערעור לתשלום פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות לנותנת שירותים אשר הוכרה כעובדת ענת עמיר עבדה בחברת החדשות הישראלית כעוזרת במאי והייתה במעמד של נותנת שירותים עצמאית. המעסיקה הציעה לעובדת להפוך לשכירה תמורת זכויות סוציאליות ושכר נמוך מהשכר שקיבלה העובדת בהיותה נותנת שירותים. העובדת סירבה להצעת המעסיקה וראתה בצמצום היקף עבודתה כפגיעה והתנכלות ולפיכך התפטרה ותבעה הכרה בה כעובדת ודרשה תשלום פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות. ביה"ד האזורי קיבל את הטענה כי היו יחסי עובד מעביד בין הצדדים אולם דחה את תביעותיה הכספיות של העובדת הנובעות ממעמדה כשכירה. העובדת ערערה ובית הדין הארצי קבע בדעת רוב כי אינו מתערב במסקנות בי"ד אזורי לעניין קיומם של יחסי עובד מעביד ונסיבות סיום ההעסקה שהרי אלו קביעות עובדתיות אשר נסמכו על מהימנות ראיות ואין דרכה של ערכאת ערעור להתערב בממצאים או מסקנות אלו. עוד נקבע כי העובדת התפטרה במכתב בו פנתה למעסיקה וציינה מפורשות כי היא רואה עצמה כמפוטרת וזאת ללא תנאי מעבודתה. מכתב ההתפטרות של העובדת מהווה התפטרות בנסיבות שאינן מזכות בפיצויי פיטורים שכן לא הוכח שהפחתת המשמרות בעבודה נעשתה לשם התנכלות בעובדת והצעת המעסיקה להיקלט כשכירה אינו מהווה נסיבות המצדיקות התפטרות בדין מפוטר. עם זאת ביה"ד הארצי הרחיב בשאלת זכאותו של המעסיק לקיזוז או השבה של כספים ששולמו ביתר למי שהוכר בדיעבד כעובד אצלו.
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
16/12/2014 |
תחום: דברי הסבר
עמודים:1
אזורי ת"אסע *****-**-** מעסיק חויב לשלם זכויות סוציאליות לקבלן שהוכר כעובד מן המניין עובד אשר הועסק במשך 10.5 שנים כנהג שליחויות קבלני אצל המעסיקה ביקש להכיר בו כעובד שכיר מן המניין לאחר שפוטר בעקבות סירובו להקטין את שכרו עקב תהליכי ההתייעלות אצל במעסיקה. מאידך המעסיקה טענה, כי מדובר בקבלן שירותים ששכרו שולם בהתאם למספר ק"מ קבוע מראש ואין להכיר בו כעובד. במקביל המעסיקה הגישה תביעה שכנגד בטענה להפרת חוזה התקשרות. תביעתו של העובד התקבלה ברובה ונקבע, כי יש להכיר בעובד כעובד מן המניין. עוד נקבע, כי העובד זכאי לפיצויי פיטורים שכן העסקתו נסתיימה לאחר שסירב להפחתת כחלק מתהליכי ההתייעלות שבוצעו במעסיקה וכי הוא זכאי לפיצוי הכין הלנת פיצויי פיטורים בצורה חלקית עקב המחלקות ששררה בין הצדדים וזאת למרות שהם לא שולמו במועד. תביעתו של העובד לקבלת פיצוי בגין אי עריכת שימוע, דמי חופשה והבראה נדחו. תביעתו של העובד לקבלת דמי חגים התקבלה לאחר שהעובד הוכיח כי שכרו הופחת במהלך החגים וזאת למרות שעבד משרה מלאה. תביעתו לקבלת הפקדות לגמל שלא בוצעו התקבלה היות ולא ניתן לכלול את ההפקדות בשכר העבודה. התביעה שכנגד נדחתה לאחר שנקבע, כי לא הוכח כי היה חוסר תום לב קיצוני מצד העובד וכי לא היה פער של לפחות 50% בין התמורה שקיבל כעצמאי לבין התמורה ששולמה לעובד שכיר בשנים שבהן הועסק (ס"ע 19066-01-12 ואצ'סלב איליאגוייב נ' סלקום ישראל בע"מ, מיום 10.11.2014).
תחום: פסיקה
עמודים:3
אזורי ת"א
02/11/2014 |
תחום: חוזרים
עמודים:1
מציג 91 - 105 / מתוך 393 תוצאות חיפוש
הקורסים המקצועיים והמובילים עפ מיטב המרצים בארץ!
×

למענה מיידי, כנסו לאינפוקליק - מחוללים בדיני עבודה

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
חוזרים
סוגיות בדיני עבודה
מאמרים
הסכמים קיבוציים
מחשבונים וטבלאות
טפסים
חוזים והסכמים
תקשיר
הודעות נש"מ
דברי הסבר


נא להזין לפחות שדה אחד!