תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:שעות לינה / כוננות
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
תחום: חוזרים
עמודים:2
19/03/2018 |
עו"ד עמוס הלפרין
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:1
תחום: חוזרים
עמודים:2
תחום: חוזרים
עמודים:2
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
ארציעע *****-**-**
ככלל, אין לכלול שעות נסיעה ובכלל זה שעות טיסה כשעות עבודה המזכות בשכר אך תיתכנה נסיבות שבהן יהיה מקום לחרוג מכלל זה
העובד נדרש במסגרת עבודתו לצאת מהארץ מעת לעת לצורך עבודה אצל לקוחות המעסיקה. העובד הגיש מכתב התפטרות בטענה להרעה מתמשכת בתנאי העסקתו. ביה"ד הארצי קבע, בין היתר, לעניין שעות הנסיעה והטיסה, כי ככלל אין לכלול את הזמן בו נסע העובד ממעונו למקום עבודתו ובחזרה ממנו, כשעות עבודה המזכות בשכר, מן הטעם שהעובד אינו עומד לרשות העבודה בעת הנסיעה. בהיעדר הסכם קיבוצי, צו הרחבה, או חוזה בין הצדדים המורה כי זמן הנסיעה יחשב כשעות עבודה, וככל שהעובד בדרכו לעבודה אינו מסיע בעצמו עובדים למקום העבודה ומחזירם לביתם, אין הוא זכאי לשכר עבודה או גמול שעות נוספות בגין זמן זה. נקבע, כי במקרה הנדון אין מדובר בנסיעות מרובות שנסע העובד לחו"ל וכי ההיקף היחסי של שעות הטיסה היה זניח יחסית. עם זאת, תיתכנה נסיבות שבהן יהיה מקום לחרוג מכלל זה ולהכיר בשעות הנסיעה אל היעד שבו מבצע העובד עבודה כחלק משעות העבודה. בכל מקרה תיבחנה הנסיבות לגופו של עניין לאור ובהתאם לתכליותיו של חוק שעות עבודה ומנוחה.
תחום: פסיקה
עמודים:3
ארצי
20/05/2015 |
כבוד השופטת ד"ר אריאלה גילצר-כץ
אזורי ת"אסעש *****-**-**
סירוב מעסיק להפחתת שעות עבודה עקב יציאת העובד ללימודים אינה אפליה
העובד התחיל ללמוד לתואר של הנדסאי חשמל ועקב כך ביקש מהמעסיקה להשתחרר מתורנויות של ימי שישי בשל לימודיו. המעסיקה סירבה ובמקביל ניכתה כספים משכרו החודשי של העובד בשל היעדרותו בימי שישי. נקבע כי עובד איננו יכול לקבוע בעבור מעסיקו כי הוא איננו מגיע באופן קבוע ביום עבודה שיגרתי. זוהי הפרת משמעת חמורה כיוון שאין מחלוקת כי המעסיקה לא הסכימה שהעובד ייעדר בימי שישי. לכן עמדה למעסיקה הזכות לפטר את העובד. זכותה של המעסיקה שלא לאשר לימודים בעבור העובד ולאשר במקביל לטכנאים אחרים, אין בכך משום אפליה, כל עוד לא הוכח כי המעשה נעשה בשל אפליה, ממניעים שונים המופיעים בחוק ומשיקולים זרים. זאת ועוד, למעסיק עומדת הזכות כי בשל שיקולים כלכליים וארגוניים לאשר לעובד לצאת ללימודים ולעובד אחר לא לאשר. למעט חצי השעה הראשונה של יום שישי שהיא שעה רגילה, שאר שעות העבודה שעבד העובד ביום שישי היו שעות נוספות. לא ניתן לנכות (משכרו של עובד חודשי) שעות נוספות בגין היעדרות בשונה משעות רגילות, שאותן ניתן לנכות בגין היעדרות. על כן, חויבה המעסיקה להשיב לעובד ניכויים שביצעה משכרו החודשי בגין היעדרויות בימי שישי.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
14/05/2015 |
כבוד הסגנית נשיא איטה קציר, נציג ציבור (עובדים) מר מאיר בוחבוט, נציג ציבור (מעסיקים) מר יוסף הלפרין
אזורי חיפהסע ****-**-**
תשלום שעות כוננות לעובדים במשרה חלקית
ד"ר שמואל ליובושיץ וד"ר גרשון קרן, הועסקו כמנהלי יחידה במחלקות שונות במרכז רפואי הלל יפה. העובדים הועסקו במשרה חלקית ועל הצדדים חלו הסכמים קיבוציים אשר נחתמו בין המדינה להסתדרות הרפואית בישראל. המחלוקות בין הצדדים נסובו סביב פרשנות הוראות ההסכמים הקיבוציים בעניין "כוננות" מתוכננות ו"כוננות על" והתגמול החודשי להם זכאים העובדים. ביה"ד פירש את הוראות ההסכם הקיבוצי בהתאם לעקרונות המקובלים בדיני החוזים, לא הובאה עמדת ההסתדרות הרפואית וכן שילמו לעובדים עבור "כוננות על" ובהמשך טענו ל"טעות" אשר נמשכה זמן רב ואף לא הוכחה בביה"ד. נקבע כי "כוננות על" נכנסת בגדר זכות אישית מכוח הסכם קיבוצי הדומה לזכות קוגנטית אשר אינה ניתנת לויתור למרות קיומה של תקופה בה ידע אחד העובדים על קיפוח זכותו אולם שתק ולא התלונן על כך. מכאן נקבע כי העובדים זכאים לקבל גמול בגין 30 ימי "כוננות על" בחודש כפי שעשו בפועל ולא בהתאם לחלקיות משרתם. הזכאות כפופה לחריגים שנקבעו בהסכם הקיבוצי בדבר היעדרות בימי מחלה או חופשה ובהתאם זכאות זו מחייבת תשלום לקרן הפנסיה ולקרן ההשתלמות. לעניין כוננויות, ביה"ד חזר על פסיקת ביה"ד ארצי וקבע כי שעות כוננות אינן שעות עבודה בפועל אלא שהעובד ממתין מוכן ומזומן לקריאה להתייצב לעבודתו לכן נדחתה הטענה לכוננויות באופן כללי.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי חיפה
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף