תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:שמירת סודיות
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
אזורי ב"שסעש *****-**-**
עובד נדרש לפצות את מעסיקו ב- 50,000 ש"ח בשל הפרת חובת הנאמנות, הפרת הסכם סודיות והפרת התחייבותו למניעת ניגוד עניינים
מתמחה במשרד רו"ח התחייב בחוזה העבודה לשמירת סודיות ומניעת ניגוד עניינים. לטענת המעסיקים, העובד העביר אימיילים מתיבת הדואר האלקטרונית המתייחסים לאחד הלקוחות שלו לידי צדדים שלישיים. בנוסף, חתם על תצהיר בפני עו"ד בו מסופר מידע על לקוח. כתוצאה מכך, הגישו המעסיקים בקשה לצו מניעה קבוע המחייב את העובד להימנע ממסירת כל מידע שהגיע לידו במהלך עבודתו. פעולות העובד גרמו עוול למעסיקים ולכן נתבע בגין עוולות שונות, ובין היתר, לשון הרע, פגיעה בפרטיות, רשלנות חמורה של העובד בפעולתו עת חתם על התצהיר ולא מנע ניגוד עניינים ושמירה על סודיות. העובד הגיש תביעה שכנגד וטען כי המעסיקים התרשלו ופעלו בחוסר זהירות בכך שהורו לו לבצע פעולות בלתי חוקיות. כתוצאה מהתרשלות המעסיקים הוא נאלץ להתפטר מעבודתו, לא יכל לסיים את לימודי ראיית החשבון ולא לגשת למבחני המועצה. ביה"ד קיבל את התביעה לפיצוי בגין הפרת חובת נאמנות ותום לב וקבע כי העובד הפר התחייבותו בהסכם העבודה לשמירה על סודיות ומניעת ניגוד עניינים. ביה"ד קבע כי עובד המפר את חובותיו אינו זכאי לפיצויים כלשהם. התביעה העיקרית התקבלה והעובד נדרש לשלם פיצויים בסך 50,000 ש"ח למעסיקים עקב הפרת חובת הנאמנות ותום הלב כמו גם הפרת הסכם סודיות ומניעת ניגוד עניינים. בנוסף, ניתן צו האוסר על העובד למסור כל מידע שהגיע אליו במהלך עבודתו אצל המעסיקים.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ב"ש
23/06/2009 |
כבוד השופטת ורדה סאמטנ.צ. (מ') מר זהר קרתי ,
אזורי ת"אעב ****/**
חופש העיסוק יוגבל בחוזה עבודה רק במטרה להגן על אינטרסים לגיטימיים של המעביד
בית הדין קבע, כי הגבלת עובד בחוזה עבודה לשמירת סודיות ומניעת תחרות תהא לגיטימית כאשר המעביד יוכיח, כי אכן ישנו אינטרס לגיטימי עליו יש להגן. אין בסיס לטענה, כי העובד הפר התחייבותו לשמירת סודיות, מקום בו רשימת לקוחות החברה וספקיה מפורסמת באינטרנט והמעביד לא נקט באמצעים סבירים להגנת המידע שהוא טוען לסודיותו (עב 6634/07 הדיה בע"מ נ' מנחם אדטו ואח', מיום 23.6.2009).
תחום: פסיקה
עמודים:11
אזורי ת"א
17/07/2000 |
ס. אדלר, א. ברק, ח. סומך
ארציעע ***/**
דינה של הכשרה שקיבל עובד על חשבון המעביד, לעניין הגבלת חופש העיסוק
המערער עבד כרוקח בחברה המפעילה בית מרקחת במסגרת רשת סופר-פארם * במסגרת עבודתו נשלח המערער לקורס הכשרה שנועד להכשרת עובדי רשת הסופר-פארם כ"עתודה ניהולית" ברשת * לצורך השתתפותו בקורס נדרש המערער לחתום על כתב התחייבות לפיו במשך תקופה של 12 חודשים מסיום עבודתו בסופר-פארם לא יתחרה בה בדרך כלשהי * כעבור כחצי שנה הסתיימו יחסי העבודה בין הצדדים והמערער החל לעבוד כרוקח אחראי בסניף של רשת הניו-פארם, המתחרה ברשת סופר-פארם * לבקשת סופר-פארם נתן ביה"ד האזורי לעבודה צו מניעה זמני שימנע מהמערער לשמש כ"רוקח אחראי" ברשת ניו-פארם במשך 12 חודשים מיום שחדל לעבוד בפועל ברשת סופר-פארם * מכאן הערעור * נקבע: בהלכת צ'קפוינט נקבע הכלל המנחה לפיו אין ליתן תוקף לתניית הגבלת עיסוק בחוזה עבודה אלא אם כן מתקיימות נסיבות מיוחדות וביניהן, הצורך בהגנה על סוד מסחרי השייך למעסיק הקודם והכשרה מיוחדת שעבר העובד אצל המעסיק הקודם * קיומו של סוד מסחרי - המידע המצוי בידי רוקח מן המניין בסופר-פארם אינו מידע הנופל בגדר "סוד מסחרי" ואין בו כדי למנוע מאותו עובד את האפשרות לעבור לעבוד בעתיד ב"מפעל" מתחרה לסופר-פארם * קיומה של הכשרה מיוחדת - אמנם, המערער השתתף בקורס הכשרה אשר נערך ומומן ע"י סופר-פארם ואשר הקנה לו ידע בכל הקשור לניהול בית עסק, הכולל בית מרקחת, ברשת סופר-פארם ולשיווק מההיבט הכלכלי-מסחרי * יחד עם זאת, העלות לסופר-פארם בגין השתתפות המערער בקורס לא היתה כה גבוהה והקורס לא הקנה לו ידע מההיבט המקצועי הקשור לתפקודו כרוקח אחראי * לפיכך, בנסיבות המקרה, אין השתתפותו של המערער בקורס מצדיקה את הגבלת עיסוקו * הערעור מתקבל *
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
מציג 1 - 8 / מתוך 8 תוצאות חיפוש
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף