תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:סוד מסחרי
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
06/08/2020 |
השופטת יעל אנגלברג שהם
תחום: פסיקה
עמודים:3
אזורי ב"ש
23/06/2009 |
כבוד השופטת ורדה סאמטנ.צ. (מ') מר זהר קרתי ,
אזורי ת"אעב ****/**
חופש העיסוק יוגבל בחוזה עבודה רק במטרה להגן על אינטרסים לגיטימיים של המעביד
בית הדין קבע, כי הגבלת עובד בחוזה עבודה לשמירת סודיות ומניעת תחרות תהא לגיטימית כאשר המעביד יוכיח, כי אכן ישנו אינטרס לגיטימי עליו יש להגן. אין בסיס לטענה, כי העובד הפר התחייבותו לשמירת סודיות, מקום בו רשימת לקוחות החברה וספקיה מפורסמת באינטרנט והמעביד לא נקט באמצעים סבירים להגנת המידע שהוא טוען לסודיותו (עב 6634/07 הדיה בע"מ נ' מנחם אדטו ואח', מיום 23.6.2009).
תחום: פסיקה
עמודים:11
אזורי ת"א
23/09/2008 |
לפני השופט יגאל פליטמן, השופטת נילי ארד, השופט שמואל צורנציג עובדים מר שלום חבשוש, נציג מעבידים מר דוד רג'ואן ,
ארציעע **/**
רשימת לקוחות יכול ותהיה בגדר סוד מסחרי, במקרים בהם דרוש מאמץ מיוחד להשיג את הרשימה וכאשר יוכח, כי יש ערך מוסף כלשהו בקבלת הרשימה מן המוכן
ביה"ד הארצי לעבודה קבע, כי די היה בגרסה העובדתית אשר נפרסה בפני ביה"ד האזורי, על מנת לקבוע, כי רשימת הלקוחות של החברה מהווה "סוד מסחרי" בר הגנה כמשמעותו בחוק ובפסיקה, וכי אכן עשה בה העובד שימוש שלא כדין. עפ"י ההלכה, על מנת שתהיה הצדקה להגבלת חופש העיסוק של עובד, יש צורך כי המידע שבקשר אליו מוגבל העובד, יהיה בגדר סוד מסחרי השייך למעסיקו הקודם, וכן כי ההגבלה נועדה למנוע עשיית שימוש שלא כדין בסוד המסחרי, על ידי העובד. רשימת לקוחות יכול ותהיה בגדר סוד מסחרי כאשר מדובר בלקוחות ממשיים או בלקוחות קבועים, ולא בלקוחות פוטנציאליים שאת שמותיהם ניתן לדלות, למשל מ"דפי זהב", ובמקרים בהם דרוש מאמץ מיוחד להשיג את הרשימה וכאשר יוכח, כי יש ערך מוסף כלשהו בקבלת הרשימה מן המוכן. במקרה דנן, היה מקום להגביל את חופש עיסוקו של העובד. משהעובד הפר את תניית הגבלת העיסוק שנכללה בחוזה העסקתו, ועשה שימוש שלא כדין בסוד המסחרי שהועבר אליו במסגרת עבודתו בחברה, נקבע, כי עליו לשלם לחברה פיצוי בסך של 40,000 ש"ח (עע 000086/08 שחל טלרפואה בע"מ נ' רוני תובל, מיום 23.9.2008).
תחום: פסיקה
עמודים:11
ארצי
16/07/2008 |
אהובה עציוןנ.צ. מר אברהם הירש ,
אזורי ת"אעב ****/**
עובדים חויבו לפצות את מעסיקתם בגין "גניבת לקוחות"
בית הדין לעבודה פסק פיצוי חלקי לטובת מעבידה, שעובדיה הפרו את חובת נאמנותם וחובת תום ליבם בעת עזיבתם. בית הדין קבע, כי התנהלות העובדים, אשר פנו ללקוחות המעבידה בסמוך לעזיבתם, על בסיס היכרות מוקדמת והנגישות שהייתה להם כלפיהם מכוח היותם עובדים, מהווה הפרה של חובת תום הלב הכללית שהם חבים כלפי מעסיקתם, הן בתקופת עבודתם בחברה ואף לאחר סיום עבודתם בה. על אף שהתנהגות זו אינה בגדר שימוש בסוד מסחרי, שידול לקוחות המעביד לעבור לעבוד עם העובד לאחר שיעזוב את מקום עבודתו, הינה בגדר הפרת חובת האמון החלה על העובד (עב 8910/01 פנחס חוזה סוכנות לביטוח בע"מ נ' יוסי כהן, סער סמילה ואח', מיום 30.7.2008).
תחום: פסיקה
עמודים:23
אזורי ת"א
12/12/2007 |
כב' השופטת דינה אפרתי
אזורי ת"אעב ****/**
עובדים חויבו לפצות את החברה בה עבדו, לאחר שעברו לעבוד בחברה מתחרה
בית הדין קיבל תביעת חברה כנגד עובדים לשעבר, לפיצוי בסך 60,000 ש"ח, בגין גניבת רשימת ספקים. נקבע כי מדובר בסוד מסחרי. לגבי זהות הלקוחות, הרכב סל המוצרים המוצע לכל לקוח ושיטת התמחור, נקבע כי אין מדובר בסוד מסחרי. עוד נקבע כי המעבר של הנתבעים לחברה מתחרה בענף, מהווה התנהגות שלא בתום לב בין עובד למעביד ודינה פיצוי בסך 40,000 ש"ח
תחום: פסיקה
עמודים:35
אזורי ת"א
21/10/2007 |
אורנית אגסיאלון מרדכי , פיינברג יצחק ,
אזורי י-םעב ****/**
על מעביד, הטוען לקיומו של סוד מסחרי, להוכיח את קיומו
בית הדין האזורי לעבודה בירושלים קבע, כי נדרש ממעביד, הטוען לקיומו של סוד מסחרי, להוכיח את קיומו ולהראות, כי התקיימו מספר תנאים: סודיות רשימת הלקוחות; היקף התחרות בין המעסיק הקודם והמעסיק החדש; תנאי העסקאות עם הלקוח והיקף הידע שיש לעובד על הלקוחות; ענף המשק בו מתנהלים העסקים של המעסיק הקודם והחדש; ההשקעה של המעסיק הקודם במשיכת לקוחות, והחיסכון בהשקעה למי שנגלה לו הסוד המסחרי. בנוסף נקבע, כי תקופת קיומו של סוד מסחרי מוגבלת בזמן ואינה צמיתה. לפיכך, במקרה זה, רשימת הלקוחות אינה בגדר "סוד מסחרי" (עב 1808/03 אופטיק דורון בע"מ נ' זכאי מיכל, מיום 21.10.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:6
אזורי י-ם
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף