תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:עובד גלובלי
ערכים נבחרים מתוך:
חשבפדיה
29/07/2015 |
עו"ד עמוס הלפרין
תחום: סוגיות בדיני עבודה
עמודים:1
15/06/2010 |
השופט עמירם רבינוביץ, השופט שמואל צור, השופטת לאה גליקסמן , נציג עובדים מר שלום חבשוש, נציגת מעבידים גב' אמירה גלין
ארציעע ***/**
הגדרת "מנהל" לעניין תחולת הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה
בית הדין דחה את ערעורו של עובד בחברת אוטו סנטר לקבלת גמלת שעות נוספות ומנוחה. נקבע כי הוכח מתיאור תפקידו וסמכויותיו של המערער, כי שימש בתפקיד בכיר במשיבה, והיו לו סמכויות רבות המקנות לו מעמד של "מנהל" במשיבה, כמי שלא חלות עליו הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה. כמו כן, נקבע כי לא הוכיח את תביעתו לקבלת גמלת שעות עבודה ומנוחה, אף אם היה נקבע שהחוק חל עליו.
תחום: פסיקה
עמודים:14
ארצי
עליוןבגצ ****/**
בג"צ קבע, כי חוק שעות עבודה ומנוחה אינו חל על עובדי סיעוד
בג"ץ דחה עתירה של עובדת סיעודית זרה לתשלום שעות נוספות. נקבע, כי תבנית ההעסקה הייחודית בתחום הסיעוד סותרת כשלעצמה את חוקי המגן, ולכן לא ניתן להחילם על עובדים בתחום זה. עוד נקבע כי על המחוקק ליצור הסדר חקיקתי מפורש בסוגייה אשר יגלם את האיזון המדויק בין הצורך בהבטחת תנאי עבודה נאותים לעובדים הזרים בתחום הסיעוד לבין ההכרה בחשיבות השמירה על האינטרסים של העובדים והמטופלים.
תחום: פסיקה
עמודים:28
עליון
אזורי ת"אעב ****/**
עובד שעבד בהיקף גדול יותר של שעות נוספות מהגמול הגלובלי המשולם לו, זכאי לתשלום נוסף בגין שעות אלה
בית הדין חזר על הפסיקה, לפיה מעביד רשאי לשלם מראש או להתחייב מראש (ולשלם) גמול שעות נוספות בעד מספר שעות נקוב, אם המוסכם לא יכלול גמול בעד שעות שמעבר למותר על פי חוק, זאת אף אם היה ידוע ומוסכם שלא בכל חודש, יעבוד העובד את מלוא מכסת השעות הנוספות. בית הדין דחה את טענת המעבידה, לפיה משרתו של העובד הייתה בגדר "משרה גמישה". מתכונת עבודה בשעות גמישות כוללת הסכמה של העובד והמעביד על עבודה במועדים הנקבעים על ידי העובד כאשר השכר שמשולם הוא שכר בעד עבודה במשרה מלאה עליה סיכמו הצדדים, מתוך כוונה שיבוצע חישוב מדויק של שעות העבודה במועד מאוחר יותר. לפיכך נקבע, כי יש לבצע את חישוב השעות הנוספות ע"פ תחשיב יומי או שבועי כקבוע בחוק, ומהן יש לקזז את סכום השעות הגלובליות ששולם לעובד
תחום: פסיקה
עמודים:20
אזורי ת"א
09/03/2009 |
עו"ד רפי הולין
תחום: מאמרים
ארציעפ **/**
יש לפרש את ההוראות המחריגות של חוק שעות עבודה ומנוחה, באשר ל"תפקיד הנהלה" ו"תפקיד הדורש מידה מיוחדת של אמון אישי", באופן דווקני ובצמצום
בית הדין הארצי לעבודה קבע, כי החריג שבסעיף 30א(5) לחוק שעות עבודה ומנוחה, המחריג את תחולת החוק על "תפקיד הנהלה", אינו חל על מנהל סניף ברשת חנויות. נקבע כי לא השם, הכינוי או התואר יקבעו את מעמדו של "תפקיד הנהלה" אלא טיבו ומהותו האמיתיים של התפקיד, על רקע הנתונים המיוחדים למסגרת הארגונית הנתונה.
תחום: פסיקה
עמודים:15
ארצי
אזורי ב"שעב ****/**
עבודתו של עובד סיעודי אינה נחשבת כעבודה המחייבת מידה מיוחדת של אמון אישי, ועל כן חוק שעות עבודה ומנוחה חל על משרה מסוג זה
בית הדין קבע, כי אין בכך שהעובד מתגורר דרך קבע בביתו של המטופל, כדי להפוך את העבודה המתבצעת בביתו הפרטי, לכזו הדורשת מידה מיוחדת של אמון אישי, זאת למרות, שעבודתו של עובד סיעוד דורשת אמון אישי. לפיכך, נקבע, כי הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה חלות על העובד, ונטל הוכחת העבודה בשעות נוספות הינו על העובד, הטוען לאי תשלומן. עם זאת, ניתן לוותר על הוכחה פרטנית של שעות העבודה, ולהסתפק בהוכחת מתכונת העבודה בכללותה (עב 2114/05 אלעד בן שימול נ' גרון יצחק, מיום 8.4.2008).
תחום: פסיקה
עמודים:17
אזורי ב"ש
24/01/2008 |
כבוד השופטת ורד שפר, נשיאהנציג ציבור (עובדים) מר אברהם אמיר , נציג ציבור (מעבידים) מר אברהם לארי ,
אזורי נצרתעב ****/**
חוק שעות עבודה ומנוחה לא חל על עובדת זרה, המועסקת ומתגוררת בביתו של קשיש סיעודי, מאחר ומדובר בתפקיד המחייב מידה מיוחדת של אמון אישי
התובעת, אזרחית הפיליפינים, הועסקה כמטפלת סיעודית של הנתבע, קשיש סיעודי בשנות ה- 90 לחייו. בנו ובתו של הנתבע (נתבעים 2 ו- 3) היו אלה שפיקחו על עבודתה ושילמו את שכרה. התובעת טיפלה בנתבע, ביצעה את כל עבודות הבית לרבות ניקיון, בישול, כביסה וקניות, ועמדה לרשותו.
התובעת נטלה מבנו וביתו של הנתבע, הלוואות בסכומים של אלפי דולרים, אולם החזירה רק חלק מהן. בכתב התביעה, ביקשה התובעת לחייב את הנתבעים לשלם לה עבור שעות נוספות, גמול עבודה במנוחה שבועית, פיצויי פיטורים ופדיון חופשה והבראה. כמו כן, התובעת ביקשה כי בית הדין יקבע כי הכספים שנטלה מהנתבעים הושבו זה מכבר, על דרך קיזוז כנגד שכר עבודה שלא שולם לה.
תחום: פסיקה
עמודים:16
אזורי נצרת
אזורי י-םעב ****/**
השאלה, האם תפקיד דורש מידה מיוחדת של אמון אישי אם לאו, תיבחן לפי קנה מידה אובייקטיבי ולא סובייקטיבי
בית הדין קבע, ביחס להוראת חוק שעות עבודה ומנוחה, לפיה החוק לא יחול על עובדים בתפקידי הנהלה או בתפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אמון אישי, כי מדובר בתפקידים בהם המעביד נותן לנושא התפקיד חופש פעולה מרבי, מתוך הכרה שהוא זקוק לו כדי לבצע את התפקיד בצורה נאותה. חופש פעולה זה, פירושו עצמאות רבה מאוד בקבלת החלטות, בביצוען, באחריות לנעשה, וכל אלה מצריכים פרקי זמן בלתי מוגדרים ובלתי מבוקרים, הן לצורך העבודה והן לצורך המנוחה. את השאלה, האם התפקיד דורש מידה מיוחדת של אמון אישי אם לאו, יש לבחון לפי קנה מידה אובייקטיבי, תוך שימת דגש, כי לא די באמון גרידא, הנדרש בכל מערכת של יחסי עבודה, אלא במידה מיוחדת של אמון. במקרה דנן, פעולות העובד בוצעו בהנחיית ההנהלה ובפיקוחה, העובד לא קבע מדיניות, לא היה מוסמך לתת הנחיות, לא היה רשאי לתקשר עם ספקים ולא היה רשאי לנהל עובדים או לפטרם. לפיכך, נקבע, כי משרת העובד לא הייתה בבחינת משרת אמון (עב 1248/04 שגיא עמיחי נ' מסעדות קקאו (1997) בע"מ, מיום 24.12.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:14
אזורי י-ם
12/11/2007 |
כב' השופטת נטע רותנ.צ. גב' אפרת אלמוג ,
אזורי ת"אעב ****/**
משרת מנהלת משרד עורכי דין אינה משרת אמון, אשר חוק שעות עבודה ומנוחה לא חל עליה, ועל כן היא זכאית לגמול בגין עבודה בשעות נוספות
בהעדר תחולת חוק שעות עבודה ומנוחה על עובד, אין חבות לשלם שעות נוספות. כמדד לבחינת הגדרת תפקיד, כתפקיד שחל עליו החוק אם לאו, שכר העובד מהווה אינדיקציה להיותו של בעל תפקיד אמון. כשמדובר במנהלת משרד, שאינה מעורבת בהחלטות הממונים לגבי גובה שכר הטרחה, קביעת גובה שכר העובדים, החלטות פיננסיות ועוד, לא נראה שמדובר בתפקיד בעל מידה מיוחדת של אמון אישי. על כן נקבע, כי חוק שעות עבודה ומנוחה חל במקרה דנן, ויש לשלם לעובדת גמול עבודה בשעות נוספות. זכות זו, הניתנת מכח חוק מגן, אינה ניתנת לויתור, כך שהעלאת שכרה של העובדת לא מהווה תחליף לתשלום שעות נוספות (עב 2599/02 טוטי שלומית נ' חברת י. בית-און, עורכי דין, מיום 12.11.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:21
אזורי ת"א
14/06/2007 |
כבוד השופטת נטע רות
אזורי ת"אעב ****/**
תחולת חוק שעות עבודה ומנוחה על נהגים
במקרה דנן, קבע בית הדין, כי חוק שעות עבודה ומנוחה חל על העסקתם של הנהגים, משום שלמעבידה היתה אפשרות לפקח באופן ממשי על עבודתם, בין משום שפיקוח זה נדרש לצורך חיוב הלקוח, ובין משום שהוא נדרש לצורך תשלום שכרם של הנהגים. אולם, בית הדין הוסיף וקבע, כי העובדים לא הוכיחו באילו מקרים הם נדרשו לעמוד לרשותו של המזמין ללא הפסקה, אם בכלל, ובאילו מקרים יכולים היו לנצל את ההפסקה לעסוק בענייניהם, ועל כן לא הוכיחו את השעות הנוספות שעבדו ואת התמורה לה היו זכאים בגינן (עב 4370/04 גדות בארי ואח' נ' החברה המאוחדת לתיירות בע"מ, מיום 14.06.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:16
אזורי ת"א
×
מתעניינ/ת ב.
מכללת חשבים מעבירה:
- ימי עיון
- השתלמויות
- קורסים
- סדנאות
בנושא
מזמינים אותך ליצור קשר לקבלת מידע נוסף