תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:שימוע
ערכים נבחרים מתוך: חשבפדיה
דף הבית > רשימת תוצאות חיפוש > מאגר:משולב, מילות מפתח:שימוע
תוצאות
מציג 76 - 90 / מתוך 243 תוצאות חיפוש
הצג:
תוצאות לדף
אזורי ב"שסעש *****-**-** רווחים שבקופת גמל יזקפו על חשבון פיצויי פיטורים כאשר סעיף 14 לא חל עובדת הועסקה בתפקיד של כלכלנית בעמותה לפיתוח כלכלי המסייעת לעסקים במגזר הפרטי. העובדת פוטרה בתחילת שנת 2014. לטענת העובדת פוטרה בשל סירובה לצאת לחופשה כפויה. ביה"ד קבע כי העובדת סירבה לצאת לחופשה כאשר הדבר נתבקש עקב ירידה בעבודה אצל המעסיקה ורצון להימנע מפיטורי עובדים. נקבע כי העובדת היא זו שביקשה לקבל מכתב פיטורים ואף לא הייתה מעוניינת לחזור לעבודה. לעניין הליך שימוע, דחה ביה"ד את התביעה לתשלום פיצוי בגין פגמים שנפלו בביצוע השימוע וקבע כי השימוע בוצע רק משום שהעובדת דרשה לקבל מכתב פיטורים. לעניין הפרשי תשלום פיצויי פיטורים, העובדת טענה כי המעסיקה לא הפרישה לקופה בגין כל חודשי העסקה וכי הכספים המצויים בקופה מקורם בין היתר ברווחים שעשתה קרן הפנסיה. נקבע כי הואיל ולא חל סעיף 14 על הצדדים יש לראות בתשלומים לקופה ברכיב הפיצויים כתשלום ע"ח הפיצויים ולא במקומם. אם היה מדובר בסכומים הפחותים מ- 72% מסכום הפיצויים להם זכאית העובדת, חייבת המעסיקה בהשלמת פיצויים עד הסכום המלא.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ב"ש
תחום: פסיקה
עמודים:1
ארצי
אזורי י-םסע ****-**-** ביה"ד הטיל אחריות על נושאי משרה בגין פיטורים ללא שימוע ובחוסר תום לב תוך אפליה מחמת מין וגיל העובדת הועסקה כמורה ע"י הישיבה והמועצה האזורית שומרון במשך 24 שנים עד לסיום יחסי העבודה. ביה"ד נדרש לבחון את נסיבות סיום העסקתה והזכויות הקמות מנסיבות אלה. לטענת העובדת נהגו כלפיה באפליה מטעמי גיל ומטעמי מין עת פיטרו אותה בלא כל עילה ובהעדר שימוע. לאחר קיום ההוכחות נמצא כי העובדת פוטרה בשיחת מסדרון בלא שנרשמו תלונות כלפיה. המעסיקים ניסו להציע כי העובדת תפרוש פרישה מוקדמת ותהה זכאית לפנסיה תקציבית מידית ובהמשך הודיעו לה כי פרישתה המוקדמת אינה מאושרת. מכאן נקבע כי ההחלטה לפטר את העובדת הוותיקה נפלה עוד בטרם נעשה לה שימוע. לעניין עילת הפיטורים ונושא האפליה, המעסיקים טענו כי הפיטורים היו בהקשר לבעיות משמעת אולם לא הוכיחו זאת בתיעוד מסמכים. מנגד, העובדת טענה כי פוטרה על בסיס הפליה וכדי שהמעסיקים יוכלו למנות מורים גברים וצעירים. בין היתר נמצא כי פורסמה מודעה בעניין המשרה אשר פנתה לגברים בלבד. ביה"ד קבע כי נושאי המשרה היו מעורבים אישית בהפסקת עבודתה של העובדת, הם קיבלו החלטה כאחד וכל אחד לחוד על פיטורי העובדת וזאת בטרם נערך לה שימוע. ביה"ד קבע כי הישיבה הייתה המעסיקה בפועל של העובדת והיא טיפלה בכל הקשור לזכויות סוציאליות של העובדת. עם זאת, למועצה הייתה הזכות לפטר או להוציא עובדים לפרישה מוקדמת. במקרה זה לא קיבלה הישיבה רשות מהמועצה לנהל מו"מ לפיטורי העובדת וכל ההתנהלות נעשתה ע"י הישיבה וללא ידיעת המועצה. לסיכום, עקב עירוב הסמכויות בין הישיבה למועצה, ראה בית הדין במעסיקים כמעסיקים במשותף ונקבע כי הם פעלו בניגוד לחקיקה, פיטרו עובדת ללא שימוע ופגעו בשמה הטוב בחוסר תום לב ולפיכך נדרשה הישיבה לתשלום 12 חודשי שכר בגין פיטורים ללא ששימוע, כאשר המועצה הגיעה עם העובדת להסכם פשרה לפני הדיון. בנוסף, הישיבה תשלם פיצוי ע"ס 35,000 ₪ לעובדת בגין האפליה וחוסר תום לב, כמו כן, נושאי המשרה יפצו את העובדת בסך 10,000 ₪ לכל נושא משרה בנפרד (מנכ"ל הישיבה ומנהל התיכון).
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי י-ם
אזורי ת"אסע ****-**-** יתכן שבגלישה באתרים שונים במהלך שעות העבודה יש משום גזלה של שעות העבודה, אולם על המעסיק להזהיר את העובדים לבל יעשו כן, לפקח על כך ולקבוע נהלים העובד הועסק בנתבעת כשנתיים. לאחר שהחל את יום עבודתו נקרא העובד למשרדה של מנכ"לית המעסיקה וזו הודיעה לו שהוא מפוטר. העובד טען, כי לא נערך לו שימוע כדין וכן תבע השבת סך של 550 ש"ח אותו ניכתה המעסיקה משכרו האחרון בגין נזק שלכאורה גרם לרכב המעסיקה. בנוסף, טען כי גלש באינטרנט מעת לעת ולא מעבר לגלישה של כל עובד ועובד. המעסיקה טענה כי העובד מעביר את שעות עבודתו בצפייה בסרטים ובסדרות, ובכך למעשה גנב שעות עבודה מהמעסיקה ועל כן תובעת מהעובד תביעת החזר שכר. ביה"ד קבע כי על המעסיק לפקח על עבודת עובדיו בזמן אמת ולא להגיש תביעה לאחר שנתיים על השבת שכר עבודה. ביה"ד שוכנע כי ההערכה כי 50% מעבודת העובד נעשתה לענייניו הפרטיים אינה מבוססת וכן דין תביעת החזרי שכר מצד המעסיק נדחתה. ביה"ד קבע, כי המעסיקה לא ערכה שימוע כדין ולכן על המעסיקה לשלם לעובד פיצוי בסך 8,000 ש"ח. לעניין קיזוז סך של 550 ש"ח משכרו האחרון של העובד - המעסיקה לא הראתה מקור נורמטיבי לקיזוז סכום זה בגין נזק לרכב החברה. כמו כן נקבע כי לא עומדת למעסיקה כל זכות לשלול פיצויי פיטורים וחלף הודעה מוקדמת, מאחר והעובד פוטר בשל אי שביעות רצון מתפקודו ולא משום סיבה אחרת.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
אזורי ת"אסעש *****-**-** עובד שפוטר תוך התעלמות ממוגבלותו הרפואית זכאי לפיצוי עובד אשר הועסק במקום העבודה במגוון תפקידים במהלך השנים ופוטר תבע פיצוי בגין פיטורים שלא כדין. העובד טען כי פוטר עקב מצבו הבריאותי וכי נפלו פגמים בפיטוריו שכן אסור היה לזמנו לשימוע בעודו במחלה. כמו כן נטען, כי החלטת הפיטורים הייתה ידועה מראש עוד בטרם ביצוע השימוע וכי לא נשקלו מצבו האישי, הכלכלי והנזקים שייגרמו לו ולמשפחתו וכן לא נשקלו חלופות של ניוד במקום פיטורים. בית הדין קיבל את תביעתו של העובד בצורה חלקית וקבע, כי המעסיקה הוכיחה שבמועד פיטוריו היא הייתה מצויה בהליכי התייעלות וכי פיטוריו אף נדחו לתקופה בלתי מבוטלת עקב מצבו הרפואי. עוד נקבע, כי ניתן היה לזמן את העובד לשימוע במחלה היות והעובד מיצה את ימי המחלה מכוח חוק. נקבע כי עצם שיבוצו של העובד במקום סגור, תוך התעלמות המעסיקה מחוות הדעת הרפואיות שעמדו בפניה ותוך התעלמות מזעקותיו ומחאותיו של העובד עד שנאלץ לשהות במחלה ארוכה, מהווה הפרה של חוק שוויון הזדמנויות היות ומחלתו הנפשית פגעה באופן מהותי בתחומי חייו העיקריים ובכלל זה בעבודתו. לפיכך נקבע, כי אין לבטל את הליך הפיטורים ולהחזיר את העובד לעבודה שכן העובד לא הוכיח שמדובר בנסיבות חריגות שבגינן בית הדין יכפה יחסי עובד מעסיק על הצדדים ואולם לאור הפגם המהותי שנפל בהליך הפיטורים ולאור התנהלות המעסיקה נקבע כי על המעסיקה לשלם לעובד פיצוי כספי בסך של 45,960 ש"ח וכן פיצוי בגין אפליה בשל מצבו ברפואי בסך של 15,000 ש"ח.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי חיפה
תחום: פסיקה
עמודים:4
אזורי ב"ש
ארציעע ****-**-** חברה ממשלתית רשאית לפטר עובד שהורשע בעבירה שיש עמה קלון, גם אם העובד נחשב מצטיין ומסור, בשל חומרת העבירה עובד נמל אשדוד ערער על החלטת ביה"ד האזורי שלא להצהיר על פיטוריו כבטלים ולהשיבו לעבודה כמנופאי מעצם היותו עובד ותיק, מקצועי ומסור במשך שנים רבות. המעסיקה אשר הינה חברה ממשלתית החליטה לפטרו בעקבות הרשעתו בפלילים בעבירה שיש עמה קלון, ביצוע מעשים מגונים בקטינה, ביתה של אחת העובדות בחברה. העובד טען להפליה לרעה שכן עובדים אחרים שהורשעו בפלילים לא פוטרו. הנוהג הקיים בחברה היה הוצאת עובדים שהורשעו בפלילים לחל"ת וכך גם היה צריך לנהוג לגביו. עוד טען כי נפלו פגמים רבים בהליך השימוע ולא הייתה הצדקה לפיטורים לאחר ששילם את חובו לחברה. לטענת המעסיקה, ההסכם הקיבוצי מאפשר פיטורי עובד אשר ביצע עבירה שיש עמה קלון בהקשר לעבודה ואין זו דרכו של ביה"ד להתערב בתוכן ההסכם הקיבוצי. בנוסף, מוטלת אחריות על המעסיקה כחברה ממשלתית לנפות את העובדים אשר אינם מתאימים ולהבטיח את אמון הציבור בתפקודה. ביה"ד החליט לדחות את הערעור ותמך בטיעוני המעסיקה. נמצא כי השימוע היה כדין והמעסיקה פעלה בסבירות ובמידתיות הנדרשת ממנה, נוכח העבירה הפלילית בה הורשע העובד ונוכח האיזון המצופה מהתנהלות של חברה ממשלתית דוגמת המעסיקה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
אזורי ת"אסעש ***-**-** גננת שפוטרה מיד לאחר השימוע, מבלי שנבדקו טענותיה שגזענות הובילה לפיטורין, תפוצה בגין עוגמת נפש עובדת ממוצא אתיופי ניהלה במשך 3 שנים מעון ילדים בעמותה שפעלה לקידום מעמד הנשים בישראל. בשלב מסוים יצאה העובדת לחופשת לידה ואז החלה התארגנות של קבוצת הורים (רבע מכלל הורי הגן) אשר פנתה למעסיקה ודרשה שלא להחזיר את העובדת לגן וזאת עקב חוסר שביעות רצון מתפקוד הגן. המעסיקה ניסתה להציע לעובדת עבודה בגן אחר אולם העובדת סירבה. לאחר התארגנות קומץ הורים אשר שם לו למטרה לסלק את העובדת מהגן וייתכן עקב נימוקים גזעניים, החליטה המעסיקה לזמן את העובדת לשימוע וזאת מבלי לציין את הסיבות לפיטורים ומבלי לשמוע לבדוק ולחקור את טענות העובדת בדבר חשש לגזענות כלפיה מצד הורי הגן. העובדת תבעה פיצויי פיטורים שהמעסיקה סירבה לשלם לה וכן פיצויי הלנת שכר ופיצוי ללא הוכחת נזק מכוח חוק עבודת נשים. המעסיקה הגישה תביעה שכנגד בדרישה להחזר תשלומי שכר בגין חודשיים ששולמו לטענתה בטעות וכן החזר תשלום הודעה מוקדמת. בית הדין קיבל את תביעת העובדת וקבע כי מדובר במקרה חמור בו אכן נפלו פגמים בשימוע ובהליך פיטורים, העובדת פוטרה מיד לאחר השימוע וזאת מבלי לבדוק ולהתייחס לטענותיה בדבר קשר להערות גזעניות שנאמרו כלפיה. לפיכך נפסק כי העובדת זכאית לתשלום פיצויים וכן לפיצויים ללא הוכחת נזק ופיצויי בגין עוגמת נפש.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי נצרת
מציג 76 - 90 / מתוך 243 תוצאות חיפוש
הקורסים המקצועיים והמובילים עפ מיטב המרצים בארץ!
×

למענה מיידי, כנסו לאינפוקליק - מחוללים בדיני עבודה

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
חוזרים
סוגיות בדיני עבודה
מאמרים
הסכמים קיבוציים
מחשבונים וטבלאות
טפסים
חוזים והסכמים
תקשיר
הודעות נש"מ
דברי הסבר


נא להזין לפחות שדה אחד!