תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:שעות עבודה ומנוחה
ערכים נבחרים מתוך: חשבפדיה
דף הבית > רשימת תוצאות חיפוש > מאגר:משולב, מילות מפתח:שעות עבודה ומנוחה
תוצאות
מציג 76 - 90 / מתוך 336 תוצאות חיפוש
הצג:
תוצאות לדף
אזורי ב"שסעש *****-**-** זמן שהותו של עובד בשטח המפעל אינו בהכרח הזמן בו הוא עומד לרשות העבודה, ועל כן אינו בהכרח שעות עבודה העובדים הגישו תביעה נגד המעסיקה לתשלום זכויות סוציאליות שונות. העובדים טענו, בין היתר, כי הם זכאים להפרשי שכר הנובעים מכך שהמעסיקה ניכתה שלא כדין שכר עבור הפסקות, שכן בזמן ההפסקה היו מצויים בשטח המפעל, עמדו לרשות המעסיקה, ומעת לעת אף נקראו בזמן ההפסקה לביצוע עבודה. המעסיקה טענה, בין היתר, כי ההפסקות אינן בגדר זמן עבודה, שכן בזמן זה היו רשאים לעשות כרצונם, לרבות לצאת מן המפעל, כך שבפועל לא עמדו לרשות העבודה. ביה"ד קבע, כי אחד המאפיינים של זמן הפסקה הינו האם רשאי העובד לצאת מהמקום שבו הוא עובד והיותו חופשי לעשות כרצונו בזמן זה, כאשר המעסיק אדיש לנוכחותו או לאי נוכחותו במקום העובדה, וכן האם נוכחות של העובד היא הכרח לתהליך העבודה או להפעלת הציוד והשימוש בו. עצם העובדה, כי העובדים אכלו בחדר האוכל, שנמצא בשטח המפעל, אין בכך בלבד כדי להצביע על כך, כי זמן זה הינו זמן עבודה. זמן שהותו של עובד בשטח המפעל אינו בהכרח הזמן בו הוא עומד לרשות העבודה, ועל כן אינו בהכרח שעות עבודה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ב"ש
אזורי חיפהסע ****-**-** תשלום שעות כוננות לעובדים במשרה חלקית ד"ר שמואל ליובושיץ וד"ר גרשון קרן, הועסקו כמנהלי יחידה במחלקות שונות במרכז רפואי הלל יפה. העובדים הועסקו במשרה חלקית ועל הצדדים חלו הסכמים קיבוציים אשר נחתמו בין המדינה להסתדרות הרפואית בישראל. המחלוקות בין הצדדים נסובו סביב פרשנות הוראות ההסכמים הקיבוציים בעניין "כוננות" מתוכננות ו"כוננות על" והתגמול החודשי להם זכאים העובדים. ביה"ד פירש את הוראות ההסכם הקיבוצי בהתאם לעקרונות המקובלים בדיני החוזים, לא הובאה עמדת ההסתדרות הרפואית וכן שילמו לעובדים עבור "כוננות על" ובהמשך טענו ל"טעות" אשר נמשכה זמן רב ואף לא הוכחה בביה"ד. נקבע כי "כוננות על" נכנסת בגדר זכות אישית מכוח הסכם קיבוצי הדומה לזכות קוגנטית אשר אינה ניתנת לויתור למרות קיומה של תקופה בה ידע אחד העובדים על קיפוח זכותו אולם שתק ולא התלונן על כך. מכאן נקבע כי העובדים זכאים לקבל גמול בגין 30 ימי "כוננות על" בחודש כפי שעשו בפועל ולא בהתאם לחלקיות משרתם. הזכאות כפופה לחריגים שנקבעו בהסכם הקיבוצי בדבר היעדרות בימי מחלה או חופשה ובהתאם זכאות זו מחייבת תשלום לקרן הפנסיה ולקרן ההשתלמות. לעניין כוננויות, ביה"ד חזר על פסיקת ביה"ד ארצי וקבע כי שעות כוננות אינן שעות עבודה בפועל אלא שהעובד ממתין מוכן ומזומן לקריאה להתייצב לעבודתו לכן נדחתה הטענה לכוננויות באופן כללי.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי חיפה
אזורי חיפהסעש *****-**-** עובדת בענף הסיעוד זכאית לתשלום עבור עבודה במנוחה שבועית עובדת סיעודית התגוררה בבית המעסיקים ועבדה שם במשך כשנתיים בהתאם לסיכום חוזי בין הצדדים, ושכרה שולם בפועל ע"י חברת סיעוד. המחלוקת במקרה זה נסובה על שאלת זכאות העובדת בענף הסיעוד לגמול עבור עבודה במנוחה שבועית. העובדת טענה כי עבדה ביום ראשון שזהו יום המנוחה השבועית שלה ולא קיבלה תשלום. מנגד, המעסיקים טענו כי העובדת רק שהתה בדירת המעסיקים אך לא עבדה. כמו כן נטען כי ההלכה היא כי אין להחיל את הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה בכללותו בענף הסיעוד. ביה"ד סוקר את הפסיקה וקובע כי יש לבחון כל מקרה לגופו ואין לקבוע הלכה כללית לגבי תחולת חוק שעות עבודה ומנוחה בעניינם של עובדים סיעודיים. לא ניתן להחיל את החוק לשיעורין רק בחלקיו והכרה בכל שעות היממה כשעות עבודה של העובדים הסעודיים תוביל לכך שהמעסיקים לא יוכלו לעמוד בתשלום ולא יוכלו להעסיק עוד מטפלים סיעודיים, זו תוצאה שיש להימנע ממנה. עם זאת, אין מניעה להחיל את החוק באופן סלקטיבי ואף פקודת סדרי שלטון ומשפט המאפשר מנוחה שבועית לעובד לא יהודי וחוק שכר מינימום, תומכים בזכאות העובד לגמול בגין עבודה במנוחה שבועית. במקרה זה נקבע כי העובדת עבדה בימי המנוחה השבועית ומשהופרה זכות בסיסית של העובדת שלא לעבוד ביום המנוחה השבועית, הרי שהיא זכאית לפיצוי בשווי שכר יום עבודה וזאת בגין כל יום מנוחה שבועית בו עבדה וזאת בנוסף לשכר ששולם בגין עבודה במשרה מלאה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי חיפה
14/07/2014 |
תחום: דברי הסבר
עמודים:1
25/06/2014 |
תחום: חוזרים
עמודים:1
מציג 76 - 90 / מתוך 336 תוצאות חיפוש
הקורסים המקצועיים והמובילים עפ מיטב המרצים בארץ!
×

למענה מיידי, כנסו לאינפוקליק - מחוללים בדיני עבודה

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
חוזרים
סוגיות בדיני עבודה
מאמרים
הסכמים קיבוציים
מחשבונים וטבלאות
טפסים
חוזים והסכמים
תקשיר
הודעות נש"מ
דברי הסבר


נא להזין לפחות שדה אחד!