תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:שוויון הזדמנויות
ערכים נבחרים מתוך: חשבפדיה
דף הבית > רשימת תוצאות חיפוש > מאגר:משולב, מילות מפתח:שוויון הזדמנויות
תוצאות
מציג 241 - 255 / מתוך 354 תוצאות חיפוש
הצג:
תוצאות לדף
תחום: פסיקה
עמודים:3
אזורי חיפה
אזורי נצרתסעש *****-**-** עובדת שפוטרה לא בכוונה מפורשת של המעסיק אלא במעשיו שתוצאתם האובייקטיבית גרמה לאפליה קיבלה פיצוי בגין פיטורים שלא כדין העובדת עבדה אצל המעסיקה מיום 12/11/2012 עד ליום 12/2/2014 מועד בו אושפזה בעקבות חשש להפלה, והומלץ לה על שמירת הריון. במהלך השמירה, אושפזה שוב והוחלט על הפסקת הריונה. בזמן שהעובדת שהתה בביתה בשל ההפלה, העסיקה המעסיקה עובדות חדשות למילוי מקומה של העובדת. עם סיום המחלה שאושרה לעובדת במאי 2014 חודש הקשר בין העובדת לבין המעסיקה במטרה לשוב לעבודה. בסמוך לכך נערכה פגישה בין הצדדים בנוגע לחזרתה. במהלך הפגישה הסבירה המעסיקה כי היא אינה יכולה לשוב לעבודתה שכן משרתה אוישה. העובדת תבעה, בין היתר, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין מכוח חוק שוויון הזדמנויות העבודה. ביה"ד קבע, כי התנהגות המעסיקה בכך שהעסיקה עובדות קבועות במקום העובדת דווקא בשל ההיריון שלה, ובעקבות העובדה שהעובדת לא הגיעה לעבודה עקב ההמלצה בדבר שמירת היריון מהווה אפליה אסורה. די בכך שההחלטה בדבר הפיטורים נשענה בחלקה בלבד על שיקול פסול, כדי להביא למסקנה, כי ההחלטה מפלה והפיטורים בוצעו שלא כדין. ביה"ד פסק לעובדת פיצוי מכוח חוק שוויון הזדמנויות בעבודה וזכויות נוספות בסך של 51,837 ש"ח.
תחום: פסיקה
עמודים:3
אזורי נצרת
אזורי ת"אסעש *****-**-** עובד שפוטר תוך התעלמות ממוגבלותו הרפואית זכאי לפיצוי עובד אשר הועסק במקום העבודה במגוון תפקידים במהלך השנים ופוטר תבע פיצוי בגין פיטורים שלא כדין. העובד טען כי פוטר עקב מצבו הבריאותי וכי נפלו פגמים בפיטוריו שכן אסור היה לזמנו לשימוע בעודו במחלה. כמו כן נטען, כי החלטת הפיטורים הייתה ידועה מראש עוד בטרם ביצוע השימוע וכי לא נשקלו מצבו האישי, הכלכלי והנזקים שייגרמו לו ולמשפחתו וכן לא נשקלו חלופות של ניוד במקום פיטורים. בית הדין קיבל את תביעתו של העובד בצורה חלקית וקבע, כי המעסיקה הוכיחה שבמועד פיטוריו היא הייתה מצויה בהליכי התייעלות וכי פיטוריו אף נדחו לתקופה בלתי מבוטלת עקב מצבו הרפואי. עוד נקבע, כי ניתן היה לזמן את העובד לשימוע במחלה היות והעובד מיצה את ימי המחלה מכוח חוק. נקבע כי עצם שיבוצו של העובד במקום סגור, תוך התעלמות המעסיקה מחוות הדעת הרפואיות שעמדו בפניה ותוך התעלמות מזעקותיו ומחאותיו של העובד עד שנאלץ לשהות במחלה ארוכה, מהווה הפרה של חוק שוויון הזדמנויות היות ומחלתו הנפשית פגעה באופן מהותי בתחומי חייו העיקריים ובכלל זה בעבודתו. לפיכך נקבע, כי אין לבטל את הליך הפיטורים ולהחזיר את העובד לעבודה שכן העובד לא הוכיח שמדובר בנסיבות חריגות שבגינן בית הדין יכפה יחסי עובד מעסיק על הצדדים ואולם לאור הפגם המהותי שנפל בהליך הפיטורים ולאור התנהלות המעסיקה נקבע כי על המעסיקה לשלם לעובד פיצוי כספי בסך של 45,960 ש"ח וכן פיצוי בגין אפליה בשל מצבו ברפואי בסך של 15,000 ש"ח.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
אזורי י-םסע ****-**-** ביה"ד הטיל אחריות על נושאי משרה בגין פיטורים ללא שימוע ובחוסר תום לב תוך אפליה מחמת מין וגיל העובדת הועסקה כמורה ע"י הישיבה והמועצה האזורית שומרון במשך 24 שנים עד לסיום יחסי העבודה. ביה"ד נדרש לבחון את נסיבות סיום העסקתה והזכויות הקמות מנסיבות אלה. לטענת העובדת נהגו כלפיה באפליה מטעמי גיל ומטעמי מין עת פיטרו אותה בלא כל עילה ובהעדר שימוע. לאחר קיום ההוכחות נמצא כי העובדת פוטרה בשיחת מסדרון בלא שנרשמו תלונות כלפיה. המעסיקים ניסו להציע כי העובדת תפרוש פרישה מוקדמת ותהה זכאית לפנסיה תקציבית מידית ובהמשך הודיעו לה כי פרישתה המוקדמת אינה מאושרת. מכאן נקבע כי ההחלטה לפטר את העובדת הוותיקה נפלה עוד בטרם נעשה לה שימוע. לעניין עילת הפיטורים ונושא האפליה, המעסיקים טענו כי הפיטורים היו בהקשר לבעיות משמעת אולם לא הוכיחו זאת בתיעוד מסמכים. מנגד, העובדת טענה כי פוטרה על בסיס הפליה וכדי שהמעסיקים יוכלו למנות מורים גברים וצעירים. בין היתר נמצא כי פורסמה מודעה בעניין המשרה אשר פנתה לגברים בלבד. ביה"ד קבע כי נושאי המשרה היו מעורבים אישית בהפסקת עבודתה של העובדת, הם קיבלו החלטה כאחד וכל אחד לחוד על פיטורי העובדת וזאת בטרם נערך לה שימוע. ביה"ד קבע כי הישיבה הייתה המעסיקה בפועל של העובדת והיא טיפלה בכל הקשור לזכויות סוציאליות של העובדת. עם זאת, למועצה הייתה הזכות לפטר או להוציא עובדים לפרישה מוקדמת. במקרה זה לא קיבלה הישיבה רשות מהמועצה לנהל מו"מ לפיטורי העובדת וכל ההתנהלות נעשתה ע"י הישיבה וללא ידיעת המועצה. לסיכום, עקב עירוב הסמכויות בין הישיבה למועצה, ראה בית הדין במעסיקים כמעסיקים במשותף ונקבע כי הם פעלו בניגוד לחקיקה, פיטרו עובדת ללא שימוע ופגעו בשמה הטוב בחוסר תום לב ולפיכך נדרשה הישיבה לתשלום 12 חודשי שכר בגין פיטורים ללא ששימוע, כאשר המועצה הגיעה עם העובדת להסכם פשרה לפני הדיון. בנוסף, הישיבה תשלם פיצוי ע"ס 35,000 ₪ לעובדת בגין האפליה וחוסר תום לב, כמו כן, נושאי המשרה יפצו את העובדת בסך 10,000 ₪ לכל נושא משרה בנפרד (מנכ"ל הישיבה ומנהל התיכון).
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי י-ם
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ב"ש
ארציעע *****-**-** ככל שעובדת מתבקשת להציג אישור על הריונה, עליה להציג אישור כזה, ואך אם הוצג, קמה חובה על המעסיק לפנות אל הממונה לפי החוק לקבלת היתר לפיטורים בית הדין הארצי פסק, כי אין די באמירה של עובדת, כי היא בהריון כדי להקים חובה על פי חוק עבודת נשים לקבלת היתר לפיטורים. נקבע, כי ככל שעובדת מתבקשת להציג אישור על הריונה, עליה להציג אישור כזה, ואך אם הוצג, קמה חובה על המעסיק לפנות אל הממונה לפי החוק לקבלת היתר לפיטורים. צוין, כי מהוראת סעיף 10 לחוק עבודת נשים הקובעת, כי מחובת העובדת להודיע למעסיקה על הריונה החל מן החודש החמישי להריון, אין כדי ללמד על פטור מהגשת אישור רפואי אודות ההריון, במקרה שבו מעסיק מבקש לפטר עובדת הטוענת שהיא בהריון. בענייננו נקבע, כי מחומר הראיות שהוצג בפני בית הדין עלה בבירור כי עובר למעשה הפיטורים הונח לפני המעסיקה אישור רפואי אודות הריונה של העובדת. משהוצג האישור לפני המעסיקה, די היה בו כדי לבסס, את טענת העובדת בדבר הריונה וחובה הייתה על המעסיקה לפנות אל הממונה על פי חוק עבודת נשים ולבקש היתר לפיטורים.
תחום: פסיקה
עמודים:3
ארצי
מציג 241 - 255 / מתוך 354 תוצאות חיפוש
הקורסים המקצועיים והמובילים עפ מיטב המרצים בארץ!
×

למענה מיידי, כנסו לאינפוקליק - מחוללים בדיני עבודה

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
חוזרים
סוגיות בדיני עבודה
מאמרים
הסכמים קיבוציים
מחשבונים וטבלאות
טפסים
חוזים והסכמים
תקשיר
הודעות נש"מ
דברי הסבר


נא להזין לפחות שדה אחד!