תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, מילות מפתח:פיטורים
ערכים נבחרים מתוך: חשבפדיה
דף הבית > רשימת תוצאות חיפוש > מאגר:משולב, מילות מפתח:פיטורים
תוצאות
מציג 136 - 150 / מתוך 322 תוצאות חיפוש
הצג:
תוצאות לדף
אזורי נצרתעב ****/** בית הדין פסק פיצוי בגובה 100,000 ש"ח לעובד, שפוטר בשל היעדרותו עקב המלחמה התובע, עבד כמנהל אחזקה במפעל החל מחודש ספטמבר 1995. בחודש פברואר 2006, רכשה נתבעת 1 את המפעל והתובע, יחד עם שאר העובדים, המשיך להיות מועסק בה באמצעות נתבעת 2 - חברת כח אדם. ביום 4.4.06 חתם התובע על חוזה העסקה לתקופה בת 6 חודשים, שתחילתו ביום 27.2.06, ואשר בסופו הייתה כוונה להעביר את כלל העובדים מחברת כח האדם לנתבעת 1. התובע חתם על החוזה הנ"ל לאחר שקיבל את יתרת הזכויות המגיעות לו לרבות פדיון חופשה, דמי הבראה ופיצויי פיטורים. באשר לנסיבות סיום העבודה, טען התובע כי הוא נעדר מעבודתו לשבועיים בשל מחלה ובטרם הספיק לחזור אליה, פרצה מלחמת לבנון השנייה. בהתאם להנחיות פיקוד העורף הוא לא יכל לחזור לביתו בקריית שמונה והוא אף לא עבד בכל תקופת המלחמה. ביום 1.8.06, תוך כדי תקופת היעדרותו מהעבודה, ניתקה הנתבעת 1 את מכשיר טלפון הנייד שהיה ברשותו ומיד בתום המלחמה, משחזר התובע לעבודתו הודיע לו סמנכ"ל התפעול על פיטוריו לאלתר ועל אכזבתו כי לא נתן מענה לנתבעת בתקופת המלחמה. מכאן התביעה דנן, לביטול הפיטורים פסיקת מלוא השכר שהיה זכאי לו התובע מיום סיום ההעסקה ועד למועד החזרתו, פסיקת פיצויים ללא הוכחת נזק בהתאם לשיקול דעת בית הדין וכן פיצוי על עוגמת הנפש שנגרמה לו בעקבות פיטוריו הלא חוקיים ובהעדר שימוע כדין. הנתבעת טענה כי היא לא מעבידתו של התובע, אשר חתום על חוזה עם חברת כח האדם, שהוגבל לששה חודשים בלבד. לטענת הנתבעת, לא ההיעדרות מהעבודה הביאה להפסקת יחסי העבודה אלא העובדה שהחוזה בא לידי סיום.
תחום: פסיקה
עמודים:18
אזורי נצרת
אזורי ת"אבשא ***/** בית הדין ביטל פיטורי עובדת משרד ממשלתי העוברת טיפולי פוריות המבקשת הועסקה ע"י המשיבים, משרד הקליטה ומשרד החוץ, בתפקיד מנהלת "הבית הישראלי" בעיר מיאמי שבארה"ב. המבקשת רצתה לצאת לחל"ת ופנתה בעניין לקונסול. טרם שליחת הבקשה לחל"ת, התייעצה המבקשת עם מנהלת ענף תושבים חוזרים במשיב 1 (להלן: סבן), והודיעה לה כי עליה לעבור טיפולי פוריות בארץ. לשאלת המבקשת, הודיעה לה סבן כי אין צורך לפרט בבקשה את הסיבה. לאחר שליחתה, הודיעו המשיבים למבקשת כי אין באפשרותם להיעתר לבקשה ושבועיים לאחר מכן קיבלה המבקשת מכתב ארש הודיע, כי נשקלת האפשרות לסיים את העסקתה בשל תפקודה הלקוי. המבקשת הגיעה לארץ והחלה לעבור טיפולי פוריות והמשיבים הגישו בקשה לפיטוריה לממונה על חוק עבודת נשים במשרד התמ"ת אשר נדחתה. נקבע, כי קיים קשר ישיר בין הפיטורים לבין טיפולי הפוריות אותם עוברת המבקשת. בהתאם, פנתה המבקשת אל הקונסול וביקשה לדעת מתי עליה לשוב לעבודתה. לטענתה, הודיעו לה המשיבים, כי אין לה לאן לחזור עד אשר יסתיים ההליך. עוד נאמר לה ע"י הקונסול, שכבר מועסקת מישהי אחרת במקומה מזה זמן. כחודש ומחצה לאחר מכן הודיעו המשיבים למבקשת כי אי הגעתה לעבודה מהווה התפטרות. מכאן הבקשה דנן להורות על החזרתה המיידית של המבקשת לעבודתה או לחלופין ליתן צו האוסר על המשיבים לפטר את המבקשת.
תחום: פסיקה
עמודים:16
אזורי ת"א
אזורי נצרתעב ****/** שלילת רישיון הינה עילה לפיטורי עובד, אך אינה פוטרת את המעביד מהחובה לערוך שימוע ולשלם פיצויי פיטורים בית הדין האזורי לעבודה קיבל את תביעתו של עובד, שפוטר לאחר שרישיונו המקצועי נשלל, לקבלת פיצויי פיטורים, אך דחה את תביעתו בגין פיטורים שלא כדין. בית הדין פסק, כי משהוסרה הסמכת העובד לעסוק בתפקיד פקח וטרינרי, לא הייתה למעבידה כל אפשרות להמשיך את העסקתו ככזה. עוד נקבע, כי על מנת לערוך לעובד שימוע כהלכתו, היה על המעבידה להזמין את העובד, ולתת לו הזדמנות להתייחס באופן יסודי לדברים המיוחסים לו, עוד בטרם פיטוריו. יחד עם זאת, במקרה דנן, שוגר לעובד מכתב מפורט ובו מכלול הטענות כלפיו, וזאת ימים ספורים לאחר סיום העסקתו, והוא, מצדו, לא טרח להשיב למכתב האמור ולהתייחס אליו. על כן, אין בית הדין סבור, כי בנסיבות העניין יש לחייב את המעבידה לשלם לעובד פיצוי כלשהו בשל האופן בו הופסקה העסקתו. עם זאת, לא הוכחו ביצועם של מעשים, המצדיקים שלילת זכאות העובד לפיצויי פיטורים, והעובד נענש דיו בדרך פיטוריו על אתר (עב 1976/04 לוי יהושוע נ' מועצה אזורית בית שאן, מיום 4.11.2007).
תחום: פסיקה
עמודים:13
אזורי נצרת
תחום: פסיקה
עמודים:12
אזורי חיפה
אזורי ת"אעב ****/** פיטורים שנעשו סמוך למועד מימוש אופציות הינם פיטורים שלא בתום לב התובע עבד כמנהל הנדסת מערכות רשת, בסטראט-אפ ישראלי בשם Peach Networks Ltd (להלן: פיץ'). בהסכם העבודה שנחתם ביניהם, הוקנו לו אופציות לרכישת 16,000 מניות פיץ' בהתאם לתכנית האופציות המקובלת בחברה. ביום 2.3.01 נרכשה פיץ' ע"י מיקרוסופט העולמית, אשר שילבה אותה כחטיבה בנתבעת, מיקרוסופט ישראל. בהסכם המיזוג, נקבע כי האופציות שהוענקו לעובדי פיץ', יומרו לאופציות לרכישת מניות מיקרוסופט. ביום 1.5.01 פנה התובע למיקרוסופט העולמית, בכדי לברר מהו המועד הקרוב למימוש האופציות המומרות. תשובת מיקרוסופט, הייתה כי ביום 22.11.01 יהיה התובע זכאי לממש מחצית מן האופציות המומרות לרכישת מניות מיקרוסופט העולמית. ואולם, ביום 22.5.01 קיבל התובע מכתב פיטורים, לפיו הוא מפוטר עקב שינויים ארגוניים. התובע המשיך לעבוד בנתבעת במשך כחודשיים וחצי לאחר הודעת הפיטורים, וסיים עבודתו בנתבעת ביום 31.7.01. ביום 30.9.01 פנה ב"כ התובע לנציג הנתבעת, בדרישה להתיר לתובע לממש את האופציות המומרות. משפנייתו הושבה ריקם, הגיש התובע תביעה לבית הדין, להצהיר על זכאותו למימוש האופציות המומרות, וזאת בטענה כי פיטוריו נעשו על מנת למנוע ממנו את מימושן.
תחום: פסיקה
עמודים:23
אזורי ת"א
מציג 136 - 150 / מתוך 322 תוצאות חיפוש
הקורסים המקצועיים והמובילים עפ מיטב המרצים בארץ!
×

למענה מיידי, כנסו לאינפוקליק - מחוללים בדיני עבודה

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
חוזרים
סוגיות בדיני עבודה
מאמרים
הסכמים קיבוציים
מחשבונים וטבלאות
טפסים
חוזים והסכמים
תקשיר
הודעות נש"מ
דברי הסבר


נא להזין לפחות שדה אחד!