תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, קטגוריות:יחסי עובד מעסיק
ערכים נבחרים מתוך: חשבפדיה
דף הבית > רשימת תוצאות חיפוש > מאגר:משולב, קטגוריות:יחסי עובד מעסיק
תוצאות
מציג 196 - 210 / מתוך 394 תוצאות חיפוש
הצג:
תוצאות לדף
01/11/2003 |
תחום: מחשבונים וטבלאות
עמודים:2
ארציעב ***/** מהו השכר לצורך חישוב זכויותיו של עובד אשר הועסק בחשבונית המערער עבד אצל המשיבה, מתכת סדום, כמסגר רתך תמורת שכר של 55 ש"ח לשעה. בשלב מסוים ביקשה מתכת סדום מהמערער לחתום על הסכם ההעסקה המגדיר את מעמדו כ"קבלן עצמאי". לאחר שסירב לחתום על ההסכם פוטר המערער מעבודתו. בעקבות זאת, הגיש תביעה לביה"ד האזורי במסגרתה תבע ממתכת סדום סכומים המגיעים לו מכוח קיום יחסי עובד מעביד. כבר בתחילת ההליך הגיעו הצדדים להסכמה כי התקיימו ביניהם יחסי עובד מעביד. ואולם, לטענת מתכת סדום יש לחשב את זכויותיו הסוציאליות של המערער על בסיס משכורת של רתך שכיר, הנמוכה בהרבה ממשכורתו של המערער. זאת, לשיטתה, היות והשכר הגבוה ניתן למערער בשעתו עקב סברתה המוטעית כי מדובר בקבלן עצמאי, אשר התמורה בגין שירותיו כוללת בתוכה את כל ההטבות הנלוות, ולא בעובד הזכאי בנוסף למשכורתו לזכויות הסוציאליות לפי משפט העבודה המגן. ביה"ד האזורי קבע, כי היות והמערער קיבל שכרו תמורת הנפקת חשבונית וידע כי חובת התשלום למס הכנסה מוטלת עליו, יכולה היתה מתכת סדום להסיק, כי שכרו הנו שכר קבלני ולפיכך לא תחויב להוסיף עליו תשלומים נוספים בגין זכויות סוציאליות. לאור קביעתו זו, ובהתאם לראיות שלפניו, הפחית ביה"ד האזורי שיעור מסוים משכרו של המערער לצורך חישוב זכויותיו. מכאן הערעור. נקבע: המגמה העולה מן הפסיקה היא למנוע שלילת זכויות שמעניק משפט העבודה מ"עובדים" לכל דבר באמצעות העסקתם כ"עצמאים", על ידי הקביעה כי חרף הסכמת הצדדים מתקיימים ביניהם יחסי עובד מעביד. במסגרת מגמה זו על ביה"ד לא רק לשלול מהמעביד השבה במקרים המתאימים, אלא גם להרתיעו על ידי הכשרת התמורה הקבלנית המוסכמת כבסיס לחישוב הזכויות הסוציאליות, מה שהופך את דרך העסקה זו לבלתי כדאית. במקרה דנן, הסכימו הצדדים כי התקיימו ביניהם יחסי עובד מעביד. לפיכך, ולאור העובדה כי למערער במקרה כאן כלל לא הוצעה החלופה לעבוד כשכיר, על כל המשתמע מכך, יש לקבוע כי השכר הקבלני ששולם לו הוא זה שצריך לשמש בסיס לחישוב זכויותיו הסוציאליות.
תחום: פסיקה
עמודים:12
ארצי
ארציעע ******/** עבודה/ אכיפת יחסי עובד-מעביד במגזר הפרטי - שיקולי ביה"ד * המערער עבד כמוביל סחורות בחברת שופרסל בע"מ, היא המשיבה * בעקבות חשד שהתעורר אצל המשיבה, כי המערער גונב ממנה ארגזים, פיטרה המשיבה את המערער והגישה נגדו תלונה במשטרה * על יסוד התלונה, הוגש נגד המערער כתב אישום ע"י המשטרה * לימים, זוכה המערער מחמת הספק * לאחר זיכויו פנה המערער למשיבה, בדרישה להחזירו לעבודה סדירה, אך המשיבה סירבה לעשות כן * המערער פנה לביה"ד לעבודה, בדרישה לאכוף על המשיבה את השבתו לעבודה * לטענתו, פיטוריו נעשו בניגוד להסכם הקיבוצי, הקובע כי היה ועובד שפוטר בשל חשד לגניבה ימצא זכאי, העובד יוכל לחזור לעבודתו * ביה"ד האזורי דחה את התביעה * מכאן הערעור, במסגרתו נדונה השאלה, באיזו מידה, אם בכלל, יאכוף ביה"ד יחסי עבודה במגזר הפרטי * נקבע: דעת רוב (כב' הנשיא ס. אדלר): עפ"י ההלכה הפסוקה, אכיפת יחסי עובד-מעביד במגזר הפרטי תיעשה רק מקום בו מעשה הפיטורים הפר זכויות חוקתיות של העובד * דרך המלך במגזר הפרטי צריכה להיות - מקום בו מדובר בפיטורים בניגוד לחוזה עבודה או הסכם קיבוצי - מתן סעד של פיצוי כספי * כאשר אין מדובר בפיטורים הנוגדים זכות חוקתית או הוראה מפורשת בחוק, אכיפה תיעשה רק במקרים חריגים, בהם ימצא ביה"ד טעם מיוחד המצדיק מתן סעד כזה, חלף תשלום פיצוי על הפרת חוזה העבודה * במקרה הנדון, המשיבה פיטרה את המערער מנימוקים סבירים ובתום לב, שכן איבדה בו אמון לאור החשדות כי גנב ממנה, ולאור הגשת כתב האישום נגדו * בנוסף, הפיטורים נעשו בהתאם לפרוצדורה המנוייה בהסכם הקיבוצי * דין הערעור להידחות * דעת מיעוט (כב' הש' א. ברק): גם כאשר מדובר במעביד פרטי לחלוטין, לביה"ד סמכות ושק"ד לאכוף על אותו מעביד את עבודתו של העובד המפוטר * זאת מכוח חוק התרופות שבו הסעד הראשון והעיקרי בעת הפרת חוזה הינו אכיפה * לעובד יש זכות מעין קניינית על מקום העבודה, הצומחת מיכולתו לבצע את העבודה * בבוא ביהמ"ש לשקול אכיפה, עליו לבחון בין היתר, את מהות המעביד - גוף ציבורי, פרטי או דו-מהותי; נימוקי הפיטורין; גילו של העובד; ויכולתו למצוא עבודה חלופית *
תחום: פסיקה
עמודים:31
ארצי
תחום: פסיקה
עמודים:0
ארצי
ארציעב ****/** חישוב זכויותיו של מבצע עבודה שהוגדר ביחסי הצדדים כעצמאי והוכר על ידי ביה"ד כעובד, יעשה על בסיס השכר שהיה משתלם לו אילו הוגדר מלכתחילה כעובד, ואילו גם כשהוכר קיומם של יחסי עובד-מעביד בדיעבד, לא תמיד יחייב בית הדין לעבודה השבת "שכר היתר" ששולם לעובד במהלך עבודתו המערער, רתך במקצועו, עבד אצל המשיבה, חברת מ.ש.ב הנדסת קירור למיזוג אויר (1965) בע"מ במשך 6 שנים. בהסכם בין הצדדים נקבע, כי המערער ייחשב קבלן עצמאי. לפיכך, קיבל המערער שכר הגבוה ב-40% מהשכר שהיה מקבל אילו היה מועסק אצל המשיבה כשכיר. לאחר שהודיעה לו המשיבה על הפסקת עבודתו אצלה, פנה המערער בתביעות לקבלת זכויות סוציאליות כעובד, הן רטרואקטיבית והן בגין סיום היחסים. משלא נענה, הגיש תביעה לביה"ד האזורי לקבלת זכויות אלה. ביה"ד האזורי דחה את תביעתו, בקובעו כי בין הצדדים לא התקיימו יחסי עובד מעביד. זאת, בין היתר, לאור הסכמת הצדדים שקיבלה ביטוי בשכרו הגבוה של המערער ובטפולו העצמאי בתשלומי המיסים והביטוחים השונים, וכן לאור הפעלתו עסק עצמאי לצד עבודתו אצל המשיבה. מכאן הערעור, במסגרתו תובע המערער לראות ביחסיו עם המשיבה יחסי עובד מעביד ולקבל את זכויותיו הסוציאליות בהתאם. ביה"ד הארצי קובע, כי בין המערער למשיבה התקיימו יחסי עובד מעביד. זאת, כיוון שהמערער השתלב בעסקה של המשיבה ולא ניהל עסק משלו. משכך, קבע ביה"ד כי המערער, בהיותו "עובד" של המשיבה, זכאי למלוא הזכויות המגיעות לו לפי חקיקת המגן. כן נקבע, כי התנהגותו חסרת תום הלב של המערער, אשר הסכים במפורש לעבוד כקבלן ועתה בא ותובע זכויותיו כ"עובד", אינה נופלת לגדר המקרים הנדירים המצדיקים שלילת זכויותיו של עובד מכוח חוקי המגן עקב התנהגות חסרת תום לב מצדו. עוד קובע ביה"ד, כי חישוב זכויותיו של המערער כ"עובד", יעשה על בסיס השכר שקיבל מהמשיבה בניכוי 40%. עם זאת, נקבע, כי המערער לא חייב בהשבת ההפרש שבין השכר שקיבל מהמשיבה "כעצמאי" לבין השכר שהיה אמור לקבל ממנה כ"עובד" שכיר. זאת, לאור הכלל לפיו כאשר ביה"ד מוצא מקום להתערב במוסכם בין הצדדים וקובע את היחסים האמיתיים שנוצרו בין הצדדים, קרי, "עצמאי" מוגדר בדיעבד כ"עובד", אין לבצע השבה. בחינת החריגים לכלל העלתה, כי חריגים אלו אינם מתקיימים בנסיבות המקרה כאן.
תחום: פסיקה
עמודים:25
ארצי
מציג 196 - 210 / מתוך 394 תוצאות חיפוש
הקורסים המקצועיים והמובילים עפ מיטב המרצים בארץ!
×

למענה מיידי, כנסו לאינפוקליק - מחוללים בדיני עבודה

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
חוזרים
סוגיות בדיני עבודה
מאמרים
הסכמים קיבוציים
מחשבונים וטבלאות
טפסים
חוזים והסכמים
תקשיר
הודעות נש"מ
דברי הסבר


נא להזין לפחות שדה אחד!