תוצאות חיפוש עבור:
מאגר:משולב, קטגוריות:זכויות/חובות עובדים ומעסיקים
ערכים נבחרים מתוך: חשבפדיה
דף הבית > רשימת תוצאות חיפוש > מאגר:משולב, קטגוריות:זכויות/חובות עובדים ומעסיקים
תוצאות
מציג 721 - 735 / מתוך 1,462 תוצאות חיפוש
הצג:
תוצאות לדף
04/09/2014 |
תחום: חוזרים
עמודים:2
ארציעע *****-**-** חריגה קבועה ומשמעותית בהיקף המשרה בפועל של אחיות, תגדיל את היקף הזכויות הסוציאליות פסק הדין הינו ערעור שהגישה המדינה על פסק דין חלקי שפסק בית הדין האזורי בחיפה. המשיבות הינן אחיות שהועסקו בבי"ח רמב"ם שבבעלות המדינה. תביעתן נוגעת לקביעת היקף משרתן בפועל והזכויות הנגזרות ממנה שלטענתן שונה בתכלית מתקן משרתן ולכן יש לחשב את זכויותיהן לפי היקף משרתן בפועל. לטענת המדינה העסקתו של עובד במשרה חלקית בשעות עודפות מותרת, כפי שמותרת העסקתו של עובד במשרה מלאה בשעות נוספות, ואין משמעות הדבר כי העסקה שכזו היא פיקציה. בנוסף, נטען כי היקף העסקתן של המשיבות מעבר למשרה בתקן לא היה קבוע, אלא משתנה ולכן דין התביעה להידחות. השאלה העיקרית שעלתה בפסק הדין; האם נדרש לחשב את הזכויות הסוציאליות של העובד על פי תקן משרתו או לפי היקף משרתו בפועל (כולל שעות עודפות). בית הדין קבע כי אין חולק כי העסקה במשרה חלקית אפשרית, כמו גם החריגה מהיקף משרה, קרי העסקה ב"שעות עודפות", מקום שצרכי העבודה מחייבים זאת, ולעיתים גם צרכי העובד. עוד צוין, כי העסקה בשעות עודפות "מקפחת" את העובד, מן הטעם כי העובד אינו צובר בגינן זכויות סוציאליות, ואופן העסקה מסוג זה, אף מהווה תמריץ שלילי להעסקה במשרה מלאה. בית הדין קבע שני עקרונות לבחינת הסוגיה: האם מדובר בחריגה קבועה מהתקן ומה מידת החריגה. ככל שימצא בית הדין כי העסקת העובד חרגה באופן קבוע ומשמעותי מהמשרה המוגדרת המסקנה תהא כי לעובד מגיעות כל הזכויות הסוציאליות הנובעות מההעסקה בפועל. בית הדין קבע כי דין הערעור להתקבל בחלקו, והחזיר עניין זה לבית הדין האזורי להשלמות הנדרשות בהמשך לקביעות בפסק דין זה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
ארצי
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי נצרת
14/09/2014 |
תחום: הסכמים קיבוציים
עמודים:3
14/09/2014 |
תחום: הסכמים קיבוציים
עמודים:4
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ב"ש
27/10/2014 |
תחום: דברי הסבר
עמודים:1
אזורי ת"אסע *****-**-** תביעת עובד זר הובילה להרמת מסך ההתאגדות כלפי בעל מניות בחברה עובד זר, אשר עבד כשוטף כלים ברשת חברת ספגטים על 3 סניפיה בת"א, תבע את המעסיקות ואת מר ציון קקון שהנו בעלים יחיד של כל המעסיקות הנ"ל בגין אי תשלום שכר על שעות עבודה, צורת העסקה שכללה עבודה פיזית קשה לרוב כל ימות השבוע ובניגוד לחוק שעות ומנוחה וזאת ללא מתן זכויות נלוות מכוח חקיקת המגן. העובד התפטר בדין מפוטר בגין אי תשלום הזכויות הסוציאליות ואף עתר, בין היתר, להרמת מסך. ביה"ד הגיע למסקנה כי דוקטרינת הרמת מסך ההתאגדות יושמה בבתי הדין לעבודה לאור העקרונות המרחיבים שעוגנו בחוק החברות תוך הוספת עקרון תום הלב לאחריות מוגברת וחובת אמון מיוחדת ביחסי מעסיק עם עובדיו. במקרה זה העובד הוכיח כי לא הוחתם על חוזה עבודה ולא שולמו לו זכויות קוגנטיות כגון: דמי הבראה, שכר עבודה, גמול בגין שעות נוספות המחייבות בעולם העבודה. 3 המעסיקות לא התייצבו לדיון או שלחו נציג מטעמם וכן לא הגישו תצהירי עדות מטעמן. לפיכך, קבע ביה"ד כי העובד התפטר בדין מפוטר בעקבות אי מימוש זכויות סוציאליות והבעלים אשר פעל באופן רשלני כלפי עובדיו יצר מצב המצדיק הרמת מסך ההתאגדות וחיוב הבעלים בחובן של שאר המעסיקות כלפי העובד. נפסק לעובד תשלום בגין פיצויי פיטורים, גמול שעות נוספות, הפרשי פנסיה, פדיון חופשה, דמי הבראה ושכר עבודה שלא שולם בגין 40 שעות עבודה.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
אזורי ת"אסעש ****-**-** פיצוי בגובה 26,000 ש"ח לעובדת שהתפטרה לאחר שני חודשי עבודה עקב קליטה לא נאותה של המעסיקה עובדת הנהלת חשבונות אשר נקלטה בתנאי עבודה ירודים לעבודה, התפטרה לאחר שני חודשי העסקה כאשר הבינה כי המעסיקה לא התארגנה לקראת קליטתה לעבודה, לא עמדה בתנאים אשר סוכמו במו"מ בטרם נחתם חוזה העסקה ואף הלינה את שכר העובדת. המעסיקה מנגד טענה כי מדובר במשרת אמון במסגרתה אינה זכאית לתשלום השעות הנוספות ששולמו לה ונדרש השבת התשלומים. כמו כן נטען כי העובדת לא הייתה מקצועית, נעדרה ולא עמדה בשעות העבודה להן התחייבה. בית הדין קבע כי העובדת לא הפרה כל התחייבות חוזית והמעסיקה היא אשר נהגה בחוסר תום לב ולא אפשרה קליטה נאותה של העובדת במקום העבודה. עם זאת, נקבע כי העובדת עזבה את מקום עבודתה הקודם ללא קשר למקום העבודה החדש. זאת נקבע בעקבות שכר גבוה שקיבלה העובדת בעבר אצל מעסיק קודם אל מול שכר נמוך יותר אצל מעסיקה זו. אשר על כן, חויבה המעסיקה בתשלום 26,000 ש"ח, נוכח התנהגות אשר לא אפשרה את קליטת העובדת החדשה וכן בגין הלנת שכר. לעניין החזר תשלום שעות נוספות, נקבע כי לא הוכח שהעובדת הייתה במשרת אמון ולכן דין הטענה להחזר תשלום בגין שעות נוספות להידחות במיוחד נוכח העובדה כי העובדת אכן עבדה שעות נוספות בהתאם לראיות שהוצגו בתלושי השכר.
תחום: פסיקה
עמודים:2
אזורי ת"א
02/11/2014 |
תחום: חוזרים
עמודים:1
מציג 721 - 735 / מתוך 1,462 תוצאות חיפוש
הקורסים המקצועיים והמובילים עפ מיטב המרצים בארץ!
×

למענה מיידי, כנסו לאינפוקליק - מחוללים בדיני עבודה

אישור
היסטורית חיפושים
חיפוש מורפולוגי
מורפולוגיה
מדויק
מורחב
נרדפות
תחיליות
חיפוש בכל מאגרי המידע
חקיקה
פסיקה
חוזרים
סוגיות בדיני עבודה
מאמרים
הסכמים קיבוציים
מחשבונים וטבלאות
טפסים
חוזים והסכמים
תקשיר
הודעות נש"מ
דברי הסבר


נא להזין לפחות שדה אחד!